Les imatges del quatre agents dels mossos d’esquadra de la comissaria de les Corts reduint de forma aparentment brutal un detingut a la sala d’escorcolls de la comissaria de les Corts, a Barcelona, es van posar d’exemple per part de la conselleria d’interior d’una nova etapa de transparència dins del cos. De fet el secretari general d’interior, Joan Boada, va ser l’encarregat d’anunciar públicament que desprès d’haver obtingut aquestes imatges amb càmera oculta i d’una investigació interna es va decidir posar el cas en mas de la fiscalia.

Ara, dos anys i mig desprès, la secció setena de l’Audiència de Barcelona ha fet pública una sentència en la qual s’absol el caporal i als tres agents acusats del delicte de tortures i de l’acusació d’haver falsejat l’atestat. A la mateixa sentència es diu que després de revisar detingudament les imatges –tan reiteradament difoses pels mitjans de comunicació- i altres proves, es condemna a tres dels acusats per una falta de lesions per extralimitar-se en l’ús de la força.

Interior diu ara que acata la sentència. Però el mal ja està fet. Aquells que van denunciar que els responsables polítics dels mossos eren els principals culpables del desprestigi del cos, han rebut un aval als seus arguments amb aquesta sentència. Els errors polítics en la direcció de la nostra policia ha generat un estat de desconfiança entre els seus membres que ha afectat la seva motivació i eficiència.

Es volia convertir el cas de la Comissaria de les Corts en exemplars i, efectivament, ha acabat sent-ho.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa