Retorn a la via política, diàleg i amnistia

"Ferragioli i Bassa, observador i presa política, pel retorn a la via política, el diàleg i l’amnistia. Parlem?"

Aquesta setmana hi ha hagut dues intervencions interrelacionades que reclamen fortament l’atenció. Totes dues ens han arribat per mitjà d’intermediaris, per raons ben diferents. La primera és de Luigi Ferrajoli, filòsof del dret reconegut internacionalment, que ha difós en aquest fil de Twitter de la UB arran de la seva participació fa una setmana en la taula rodona “Il processo agli indipendentisti catalani. Analisi critica di una sentenza molto discussa” a la Universitat de Roma Tres. Resumint-ho: el procés penal no s’hauria d’haver iniciat mai i és un cop a la democràcia perquè criminalitza l’exercici de drets fonamentals, exercits pacíficament, i es fa servir per perseguir els drets polítics dels dissidents. Que el delicte de sedició es una vergonya, una romanalla franquista, perquè s’aplica de manera indeterminada en absència de violència, vulnerant els principis de legalitat i de taxativitat penal, i que l’opinió pública europea no pot continuar callant. Defensa que cal diàleg i afrontar el conflicte políticament i que, si hi hagués un consens polític, aquest seria un delicte típic per amnistiar-ne els sentenciats.

Que el que molts consideren pare de l’exercici del dret com a garantia de limitació al poder, i contrari que sigui aplicable a Catalunya el dret d’autodeterminació, opini això hauria de fer caure la cara de vergonya un cop més a les institucions, partits i individus que reclamen repressió i defensen que el procés penal i el judici al Suprem són justos. Com els hauria de caure la cara de vergonya en sentir els 15 minuts d’entrevista a la Dolors Bassa llegida al programa “No ho sé” de RAC1. Cansada i trista de presó, amb anàlisi contundent i tremp polític, es pregunta també “per què ha servit el judici?”. Després d’una sentència plena d’errades, d’una condemna més dura que la d’una presa del mòdul que ha comès homicidis. I, malgrat tot i malgrat molt, aposta pel diàleg i la negociació polítiques. Aquesta setmana Ferragioli i Bassa, observador i presa política, pel retorn a la via política, el diàleg i l’amnistia. Parlem?

 
 

Comentaris (5)
es pregunta també “per què ha servit el judici?”. Fa 2 mesos
Ha servido para que los geniales responsables del Procés fueran el asombro de Damasco .Una vez más.
Resumint Fa 2 mesos
Mama caca, i enredant cadira I menjadora per sobre de tot.
Portuguez Fa 2 mesos
Qual a possibilidade de diálogo entre violador e violada?! E um pedido de perdão da violada ao violador pode resultar em paz, sahude, liberdade e dignidade? Anna Simò deve viver no paiz dos contos de fadas... ou quer singrar a favor do inimigo.
Epuration Fa 2 mesos
L’Epuration, això és el que necessitem fer a Catalunya amb tots els traïdors i col·laboracionistes suposadament indepes, com ara vosaltres, Anna Simó. I fins que no ho fem, aquest país mai no serà lliure ni podrà viure amb dignitat.
Despertaferro Fa 2 mesos
Au Simó que no se't veu el "plumero". Tot sigui justificar als platós i als diaris el passar-se pel forro el mandat de l'1 O, oi guapa?