Recitals a domicili

"Vint-i-vuit minuts de música i versos. Crec, sincerament, que no us en penedireu"

I va i et trobes, un dia, com qui no ho vol, amb el poeta Eduard Carmona (Deltebre, 1982). Fa aquell posat de despistat, de nen que no ha trencat mai un plat. A ell mai no se li acudiria. I pam, vas i t'ho creus? No, ni de lluny. Fa un mig somriure trapella i veus que d'això… res de res.

Podríem parlar-ne a bastament, de tot plegat. Però només parlarem d'aquest disc —sí, disc—, al qual posa veu acompanyat de Iago Marta (Vigo, 1984), Guillem Callejón (Granollers, 1984) i Alex Valdes (Fort Lauderdale, Florida, EUA, 1987), més les col·laboracions d'altra gent, entre els quals cal destacar la del músic Roger Benet que cedeix la seva veu a «Res».

Això sí, com qui escriu aquestes línies intenta fer un exercici d'honradesa, reconeixeré que de música no hi entenc gaire, però com que de versos sí, direm que els versos que s'hi musiquen són fills de les fornades de polipoetes contemporanis.

I ara va de bo, si no és que no hi anàvem ja: Recitals a domicili és un disc on Carmona, acompanyat dels seus camarades, fa de rapsode/músic/cantant. Els onze temes que componen aquest disc bàsicament són musicacions contemporànies de poemes del mateix Eduard Carmona, però entre aquests temes també hi desfilen lletres de Lo Rector de Vallfogona o Vicent Andrés Estellés, per citar dos cèlebres noms de la tradició catalana, però també hi ha una peça que pren vol a partir de les lletres de Prévert —que ja no escriurà tristes cançons de boira.

I francament, tots aquests temes que componen el disc deixen bon gust de boca; és un conjunt que no està gens malament. Està tan poc malament que, pel que sembla, Recitals a domicili (que pren aquest nom sumament transparent perquè els podeu llogar perquè portin música i versos allà on us agradi més) ha passat a la fase final del concurs Sona9.

Per part nostra ja no en direm gaire més, no fos cas que s'ho cregués, però el millor que podeu fer per jutjar, no cal dir-ho, és parar l'orella amb atenció i escoltar-lo, de cap a fi i fil per randa. Vint-i-vuit minuts de música i versos. Crec, sincerament, que no us en penedireu. Queda dit.

Recitals a domicili
www.recitalsadomicili.cat
Barcelona: Petit indie, 2014 

 
 

Comentaris