"No se aceptan devoluciones": el gran èxit del cinema mexicà

"La història ens situa a Acapulco, on un solter al·lèrgic al compromís ha d'enfrontar una situació que altera tota la seva vida"

S'ha convertit en el major èxit de taquilla en la història del cinema mexicà i en tot un fenomen cinematogràfic als Estats Units. És el debut en la direcció del reconegut actor i còmic televisiu Eugenio Derbez qui - des de la direcció, la co-escriptura i el paper protagonista de la pel·lícula- ha trobat en un amable to de faula el seu gran aliat en uns temps que possiblement necessiten altes dosis de dolçor. La història ens situa a Acapulco, on un solter al·lèrgic al compromís ha d'enfrontar una situació que altera tota la seva vida: una dona ha aparegut a casa seva amb una nena en braços, li ha comunicat que la petita és filla d'ell i, després de demanar-li que la sostingui uns instants, ha desaparegut.

Des d'una factura visual televisiva que, tot i comptar amb prou ritme, mostra escassos recursos, No se aceptan devoluciones combina un humor infantil i extremament lleuger per narrar-nos una història on les situacions es forcen i els personatges muten sobtadament sense cap evolució prèvia. Esporàdicament divertida, molt dilatada a nivell de durada i amb les sobredosis melodramàtiques necessàries per arrancar-nos alguna llàgrima, transmet constantment una ingenuïtat que, tot i resultar en general embafadora, a estones també resulta agradable, sedant. Com si, des d'una innocència que ens reclama per sortir del drama que els mitjans transmeten dia a dia, aquesta pel·lícula o "Ocho apellidos vascos" (dos paradoxals i enormes fenòmens de taquilla dels darrers temps) trobessin en fer-nos escapar de la complexitat (a cops de simplificacions extremes) la seva principal clau per l'èxit.

No se aceptan devoluciones

Mèxic, 2013
Direcció: Eugenio Derbez.
Guió: Guillermo Ríos, Leticia López Margalli i Eugenio Derbez
Interpretació: Eugenio Derbez, Jessica Lindsey, Loreto Peralta, Daniel Raymont 
Durada: 115 minuts
Web


 
 

Comentaris