"No passarà res"

"Al bus de luxe que els ha posat el Sabadell, alguns dels assistents es fixen en les estelades als balcons i els anuncis multilingües de 'Catalans want to vote'. I es pregunten: segur que no passarà res?"

Els seients de l'enorme sala de conferències encara fan olor de nou, l'expectació és gran. El Banc Sabadell no ha escatimat recursos per presentar els seus resultats del tercer trimestre. Per primera vegada, l'entitat vallesana ha convidat 80 alts càrrecs de bancs de mig món, que s'allotjaran en dos luxosos hotels de Barcelona.

És una de les primeres sessions de dos dies de seminaris i visites, i un altíssim directiu del banc fa una presentació per explicar-li als presents que, després d'aprofitar astutament la crisi financera espanyola, el Sabadell s'ha convertit en un gran banc a tenir en compte en l'escenari europeu.

A banda i banda del directiu bancari, hi trobem alguns primers espases de conegudes i reconegudes empreses catalanes del tèxtil, components d'automoció i altres sectors punters. Hi són per confirmar la seriositat, potència i credibilitat del Sabadell, i no es guarden els elogis.

Al final de la sessió, hi ha preguntes. Són dures i complicades, i l'alt directiu del Sabadell no regateja dades. És un acte a porta tancada i cal guanyar-se la confiança dels col·legues. Se'n surt molt bé.

Fins que apareix el tema.

Què passarà amb Catalunya? Tenen algun pla?

El directiu diu que no pot parlar de política. El Banc Sabadell s'ha distingit per un silenci total sobre el procés, i manté una estricta neutralitat fins i tot en privat.

Però una altra persona pregunta també sobre el futur del banc lligat al procés català. El directiu torna a refusar amablement i cedeix la paraula als directius de les empreses catalanes que té al voltant. Tots declinen l'oferiment.

El moderador, un conegut presentador mediàtic, salva la papereta dels directius. Amb un somriure ben ample però enigmàtic, assegura que "no es preocupin, que no passarà res". I, elegantment, recondueix la conversa.

Al bus de luxe que els ha posat el Sabadell per fer turisme, alguns dels assistents es fixen en les estelades als balcons i els anuncis multilingües de "Catalans want to vote". I es pregunten: segur que no passarà res?

Aquest diumenge comencem a respondre'ls.

 
 

Comentaris