El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Qui guanyaria unes segones eleccions, Rajoy o Puigdemont?
  • CA

Aqui perjudicarien/beneficiarien més unes noves eleccions, a Carles Puigdemont o a Mariano Rajoy? Naturalment, és impossible fer una previsió exacta d’un supòsit sense precedents en aquest país. Però és de suposar que una nova crida a les urnes provocada -i això és decisiu- pel hooliganisme autoritari de Madrid mantindria intacta la mobilització dels electors independentistes i, per contra, faria molt difícil que es conservessin, almenys al mateix nivell, els nivells de participació dels unionistes menys compromesos. Sobretot, un cop ha quedat clar que la màxima participació també és incapaç de configurar una majoria unionista.

 

El fet és que unes segones eleccions convocades des de Madrid -tant és que les decreti el Tribunal Constitucional o el propi govern del PP- obririen unes perspectives tràgiques per al partit de Mariano Rajoy, amb un candidat enfonsat en el descrèdit i unes expectatives probablement per sota dels quatre diputats. I una nova humiliació a Catalunya acceleraria la descomposició del PP en favor de Ciutadans, que des del 21D dispara tots els seus canons contra la gestió de Soraya Sáenz de Santamaría i, en genèric, contra la corrupció que assetja la franja més decadent de la dreta espanyola.

 

El PP és un partit articulat a l’entorn del BOE i l’Ibex no té clemència amb els que perden el poder i es queden sense expectatives de recuperar-lo perquè han estat substituïts. Així van morir, fa temps, l’UCD i, no fa gaire, UPyD. No, el PP no es pot permetre unes altres eleccions a Catalunya. Aquesta és la força real de l’independentisme en aquesta crisi després de la crisi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa