Qui els aplaudeix

"Cs és un partit que ha entès que els espanyols tenen un instint nacionalista molt més poderós que el seu sentit comú"

La gent de Ciutadans acull amb entusiasme i alegria cada article escrit en contra seva. Els esperen. De fet, posaria la mà al foc que estan desitjosos que aquest article (que estic escrivint ara mateix) els critiqui. Que digui que són racistes, feixistes, xenòfobs, violents o autoritaris. Resen cada nit (si és que tenen la dignitat de ser creients) perquè els periodistes catalans, bascos i d'esquerres els insultin a les xarxes i als diaris. Volen (n'estic segur) que els facin tuits en contra i campanyes amb un hashtag més o menys enginyós. Perquè tot això que dic els dona vots. Heus aquí el veritable tresor que intenta recopilar aquest partit nascut amb l'únic objectiu de tocar poder. Si cal pacten amb el PP (Madrid) i el PSOE (Andalusia). Amb els uns i amb els altres. Perquè Ciutadans és un club d'amics obsessionats per manar. Bon exemple, això d'Andalusia. Ara es tiren els plats pel cap perquè volen guanyar-li la partida al PP i com a excusa fan servir els drets forals d'aquella comunitat. Es veu que Ciutadans no vol que es respectin els drets propis d'aquell territori. 

 

És un partit que ha entès, com cap altre, que els espanyols tenen un instint nacionalista molt més poderós que el seu sentit comú. I que, a canvi de conservar la gran nació espanyola, la gent està disposada a anar contra la seva pròpia comunitat autònoma. El nacionalisme per sobre de la lògica. Un senyor de Múrcia prefereix agenollar-se a fer-li una fel·lació a l'àguila de Sant Joan abans de permetre que els seus fills puguin anar a estudiar a Barcelona gràcies al corredor mediterrani. Primer Espanya, després, el sentit comú. Ciutadans diu "per nacionalisme espanyol, donem tots els nostres diners a la Madre Patria". I tot això que dic, els dona vots. Perquè coneixen el seu públic. I saben que els espanyols que els voten pensen coses que no tenen pebrots de dir en veu alta. El catalanisme es construeix al revés. Per sentit comú, administrem els nostres diners. 

 

 

Al principi Ciutadans tenia por de semblar d'extrema dreta. Eren els del discurs progressista anti nacionalista. Recordeu. Més moderns que Steve Jobs. La nova generació de polítics que no tenia por de dir que l'emperador anava despullat. A favor dels drets dels homosexuals i de la igualtat. Ara no només semblen d'extrema dreta, els encanta. Ho gaudeixen. Perquè han vist els espanyols amb una mirada nova. Els han vist com un públic captiu i vulnerable a noves "amenaces" com la independència catalana o la immigració. I se n'aprofiten. Els prometen que amb ells Espanya serà més Espanya. Que només hi haurà blancs i que els catalans aniran tots a la presó. De tot plegat, allò mès divertit i segurament l'única cosa que no volen sentir, és que no són capaços de complir cap d'aquestes promeses. Són una farsa que viu de la santa innocència dels nacionalistes espanyols. Ara s'aprofiten de tots ells. Més endavant només se'n burlaran. Són el Donald Trump espanyol. 

 

Comentaris