El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Qui dona més contra els catalans?
  • CA

La incorporació del PSOE a l’a por ellos deixa el règim del 78 sense alternativa. Espanya ja només es pot governar contra les institucions catalanes, amb una subhasta electoral permanent entre els tres partits del sistema -PP, PSOE i Ciutadans-, que sempre ofereixen una mica més de repressió que el seu contrincant. Si el PP aposta per enviar sis mil piolins a estomacar la gent; Ciutadans, a més, ofereix una gestió madrilenya de TV3 i els Mossos i, el PSOE, una llei que permeti empresonar sense manies els futurs governs independentistes. La pròxima campanya electoral espanyola, sigui quan sigui, serà memorable.

 

El fet és que aquesta espiral repressiva no només està solidificant l’independentisme català, sinó que està aïllant el sistema judicial espanyol d’Europa. El fracàs de les euroordres espanyoles, sumat al numeret de Mariano Rajoy essent l’únic mandatari que abandona una cimera europea perquè hi ha Kosovo és digne dels germans Marx. I més encara quan els representants kosovars es queden a la reunió. Espanya és un problema que es fa gros.

 

En definitiva, el procés s’ha transformat en una cursa de resistència on l’Estat espanyol va incrementant l’envit a canvi de no negociar mai res. Perdran, segur, perquè ni tan sols intenten recuperar part de la legitimitat perduda i perquè el sistema polític espanyol té prou incentiu com per posar els catalans en situació d’implosió.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa