“Que se joda”

"Caldria que la Mesa de cada cambra, ja constituïda, vetllés perquè no passin espectacles tavernaris com el del dimarts o de tants altres dies"

Atacs de tos, crits, picar de peus i de mans a l’escó. La llibertat d’expressió és per a tothom, i, com diuen que va dir Einstein, implica “un respecte tolerant cap a qualsevol altra opinió individual”, ens agradi o no. Perquè aquesta és una de les claus d’una convivència lliure entre iguals.

Si el Congrés i el Senat tinguessin un codi de conducta com el que es va dotar el Parlament el juliol de 2016, l’actitud de Rafael Hernando y de diputats i senadors del PP, Cs i Vox envers els diputats presos polítics aquest dimarts a les dues cambres hauria comportat almenys una amonestació pública.

 

L’article 7 del codi de conducta del Parlament té, d’entrada, un títol suggerent: “ Actitud exemplar” i en el seu apartat 2 diu: “Els diputats del Parlament han de mantenir en tot moment una conducta respectuosa amb els altres diputats i amb els ciutadans, i una actitud escrupolosa i exemplar d'acord amb el principi d'igualtat sense discriminació per raó de gènere, orientació sexual, creences, ideologia, origen o condició social, ètnia, llengua o qualsevol altra. Aquest capteniment ha d'implicar sempre la utilització d'un llenguatge adequat, i també un sistema de relació fonamentat en la interacció constructiva, cordial i dialogant amb totes les persones i tots els col·lectius sense exclusió.” O l’article 10, que diu que els “diputats del Parlament han d'ésser especialment curosos i diligents en l'aplicació de les regles de cortesia i han de respectar les normes parlamentàries d'ordre i disciplina.”

Seria bo que el Congrés i el Senat es dotessin, també, d’un codi de conducta. Però, mentrestant, caldria que la Mesa de cada cambra, ja constituïda, vetllés perquè no passin espectacles tavernaris com  el del dimarts o de tants altres dies, hi perd tothom, representants i representats. Clar que si és precisament un membre de la Mesa del Senat qui diu “Que se joda” i el micro obert el delata públicament, “quienes nos jodemos somos todos”, eh Rafael?

 

Comentaris (11)
Barbaros de toda la vida Fa 9 mesos
Rafael Hernando... un enano intelectual ladrando a personas de calidad.
La que va obrir la veda Fa 9 mesos
La primera que ho va dir al Congrés dels Diputats, en veu més alta i referint-se a uns parats que no cobraven, va ser una diputada i ho va dir en plural, "Que se jodan", més greu encara.
f.x.m.f. Fa 9 mesos
Un dels productes tipics d'aquest pais barroer i de taujans.
Per flipar Fa 9 mesos
El més inquietant és que la cúpula actual d'erc està d'acord amb el comentari del Rafael. En Romeva i la Forcadell ho comprovaran aviat.
Narcís ( verament país veí és altre món .. llàstima dels dignes que hi hagin, però són minoria, per tant mai per mai manaran aquest malvat, malbaratdor i corrupte estat ! ) Fa 9 mesos
Aquesta és l'educació, el civisme, la urbanitat, la convivència, el respecte pro la convivència així antibaralla, antilluita, antibatalla, tot plegat, antiguerra d'aquests éssers ! PD : i què dir-ne d'intel·lecte i de democràcia ( quan aquesta, damunt, els afavoreix per tenir-nos com minoria barrejada dins sa majoria demogràfica en lloc d'igual a igual com nacions diferents ! ) !
Antoni Durán Fa 9 mesos
Rafael queeeeeeee...? Ets tan política professional que ni t'atreveixes a escriure el seu cognom... Si el poble tingués cultura no trauríeu ni un vot...
TYSON Fa 9 mesos
EN MUCHOS PARLAMENTOS DE EUROPA LLEGAN A LAS MANOS .
Angelblau Fa 9 mesos
Típica i clàsica educació del polítics espanyols que en lloc d'anar a classe abusant de la taberna.
2019 Fa 9 mesos
Això és el que la gent que a votat aquest senyor volen, un circ, i amb un circ es convertira. Denigran, Serà un programa més de les televisions de la españa.
Jesús Fa 9 mesos
Tavernari fins amb cavernari Fins ara tavernari no no un adjectiu negatiu, després de veure els "parlamentaris" significa baixesa moral
APM Fa 9 mesos
Aquet senyor es el que representa la marca espanya ? Pues que se JODA