El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Què li passa al rei d’Espanya?
  • CA

Com vostès recordaran, el dia 8 de maig el rei d’Espanya va ser operat a l’Hospital Clínic de Barcelona d’un tumor benigne al pulmó dret. La intervenció quirúrgica, segons se’ns va explicar, va ser un èxit. Segur que també recorden que el metge Laureano Molins López-Rodó va preveure una ràpida reincorporació laboral de Joan Carles I amb la gran frase “no és el mateix anar a descarregar a un moll que passar pel despatx per reunir-se i saludar”. Bé, fins aquí res de nou.

Ara bé, des de llavors circulen informacions que asseguren que la salut del rei d’Espanya no és, ni de bon tros, tan bona com se’ns assegura. El primer indici el vam veure durant el Mundial de Futbol de Sud-àfrica. La Casa Reial espanyola va anunciar que Joan Carles I no s’hi desplaçaria per veure la final adduint que el viatge era molt llarg per assistir només a un partit. A banda que aquesta excusa fa riure, sobretot si tenim en compte la gran afició esportiva del monarca, el seu fill i hereu Felip V no va trobar que fos tan llarg i sí que va fer el viatge, juntament amb la princesa i expresentadora de televisió Letizia Ortiz.

Dies després, el rei d’Espanya va viatjar fins a Santiago de Compostela per pregar a l’apòstol en relació a diverses qüestions de política estatal. Segons va circular llavors, Joan Carles I va aparèixer fatigat i algú fins i tot va assegurar que el rei no volia fer el viatge i que hi va ser empès per raons polítiques i d’imatge, perquè pràcticament no s’havia mogut de la Zarzuela des de l’operació.

Davant d’aquests rumors, la Casa Reial i el govern espanyol responen amb el silenci més dens. Ni tan sols s’ha fet cap comunicat per referir-se a la recuperació de l’operació del 8 de maig, la qual cosa seria ben lògica. I els periodistes especulen i comenten els rumors, però només portes endins de les redaccions perquè no gosen publicar res. D’alguna manera, aquesta opacitat informativa recorda altres règims on la salut dels seus jerarques és un secret d’Estat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa