Puigdemont és Convergència

"Puigdemont és un home de partit i aspira a protegir i liderar un espai polític concret per no quedar oblidat a l'estranger"

Cada cop hi ha més independentistes que tornen a creure que la independència és possible, que som prou gent i prou forta, que el cicle de l'1 d'octubre no s'ha tancat i que els responsables de la situació actual són aquests partits polítics. Bona part d'aquest sector de l'independentisme detesta el discurs humiliant, covard i submís d'Esquerra Republicana. Davant d'un panorama desolador, depositen la confiança en la figura de Carles Puigdemont i, per extensió, en els projectes que ha propulsat, com la Crida i el Consell per la República.

La gent que hi confia se sent molt ofesa si vincules Puigdemont amb Convergència. Et diuen que no és el mateix ni de bon tros, que ell està trencant amb el maspujolisme i que l'està residualitzant. També et diuen que està liderant l'organització d'un moviment plural que superi el partidisme i aposti per la confrontació amb l'estat i per la unilateralitat.

A mi em costa d'entendre que aquest sector de l'independentisme, que és determinat i unilateralista, confiï tant en el màxim responsable d'un Govern que es va fer enrere a l'hora d'aplicar el mandat del referèndum. Però en fi, fins i tot si deixem de banda tots els fets d'aquell octubre, hi ha actituds objectivables que demostren que Puigdemont és, com tota la resta, un home de partit que lluita per protegir un espai polític dins del règim autonòmic.

Ho demostra, per exemple, el seu suport al pacte de JxCat amb el PSC a la Diputació de Barcelona. Segons diversos mitjans, Puigdemont hi estava d'acord. Ell no va desementir-ho. A més, tothom sap que JxCat no hauria pres aquesta decisió sense el seu consentiment. De fet, en el primer comentari que va fer al respecte, que va ser a Twitter, s'atrevia a donar la culpa del pacte a ERC! Com si el fet que Esquerra no volgués desfer l'acord amb el PSC a Sant Cugat donés als convergents legitimitat per fer el mateix però molt pitjor. Home de partit.

 

Puigdemont també és Convergència perquè no veu amb bons ulls que hi hagi eleccions després de la sentència. No és el moment, diu. De veritat algú pensa que si les enquestes fossin favorables a l'espai convergent, ell no apostaria per avançar les eleccions? Els puigdemontistes que diuen fàstics d'Esquerra, com per exemple Ramon Cotarelo, com s'expliquen que Puigdemont vulgui mantenir un Govern amb un partit que ha reunciat a fer la independència?

No entro a valorar les diferències entre el sector de Puigdemont i el sector de Mas i fins i tot estic disposada a no posar en dubte que existeixi una lluita real pel poder dins de l'espai convergent. Però una cosa no treu l'altra. Puigdemont és un home de partit i aspira a protegir i liderar un espai polític concret per no quedar oblidat a l'estranger. Aquest espai que pretén protegir no és el de l'independentisme unilateral sinó l'espai de Convergència en l'actual marc autonòmic. El dia que el Puigdemontisme es presenti a unes eleccions per separat del Pujolisme, potser em crec alguna cosa.

 

Comentaris (61)
Ocón Fa 4 mesos
Els que es varen equivocar de totes totes són els que es varen deixar empresonar , si hagueren marxat TOTA LA FARSA DEL PRESUMPTE JUDICI no hagués estat possible i Ñordilandia estarà deseperada
Sra Bierge, sap vostè alguna cosa que la resta de gent ignoren? Fa 4 mesos
Que sapiguem la majoria, hi havia gent que volia tirar endavant i gent que no volia s tots dos partits. Tampoc vista tan d'imaginar que quedar-se sols, un grapat de persones, tirant endavant una decisió tan complicada era gairebé impossible. Des de llavors, el "partit" ha sacrificat públicament a Puigdemont. Ens hauria d'explicar per què afirma que ell es mou per interessos partidistes. Tots podem tenir opinió pròpia sobre els esdeveniments però d'una "periodista" o una "analista" s'esper
i seguim! Fa 4 mesos
I tu ets un djiin
El món censura els comentaris Fa 4 mesos
He fet un comentari negatiu sobre aquest article i ha estat censurat. Aquests article no diu res, és propaganda barata a favor d'ERC i en contra de Puigdemont. El mateix que fa TV3, Cat ràdio i tots els mitjans on mana ERC.
Concís Fa 4 mesos
Aquesta anàlisi és decididament dolenta. El MHP a l’exili és una figura política de primer ordre. I no ha està prou aprofitada. Cal fer-ho. Convé apuntar-se al Consell per la República.
Pere IV Fa 4 mesos
A Joan R: Amb dos anys de sabotatges a la causa independentista i d'oïdes sordes al clam per la unitat de la nostra gent, seguir parlant d' "errors" d'ERC és absurd; ÉS IMPOSSIBLE ser tan imbècil; la traïció és molt més probable. Et recomano el documental "La Mentida." Que només la meitat sigui veritat i ja tindràs prou en què pensar. Ah! i com tú, crec encara en Puigdemont i el consideraré dels bons... mentre res no em faci pensar seriosament el contrari.
Peret el menut Fa 4 mesos
Quina miseria " d'article" !!
Jastabé Fa 4 mesos
Heus aquí una altra que, davant la manca d'arguments per intentar justificar l'inexplicable "canvi de rumb" d'ERC, es dediquen a fer renèixer convergència, l'espai convergent, masconvergència... Talment, com ho fan els comuns, psc, cs, i d'altres. I ho fan, per pur, -i en aquest cas, trist, interés electoral-. Ja que tothom sap que convergència ja no existeix i que la Crida, és un moviment absolutament transversal, nascut per aconseguir la independècia del nostre país i que està lidera
Puigdemont es .... Fa 4 mesos
..... Juán Domingo Perón.
Pere IV Fa 4 mesos
Mai no gosaren dir als jutges que proclamaren la independència per fer-la efectiva; que no se'n penedien; que ho feren AMB ORGULL i que ho tornaríen a fer. Per contra, sigui per pròpia veu o per la dels seus advocats, presentaren aquella proclamació -que el poble tingué per autèntica- com una escenificació simbòlica, teatral i pràcticament inefectiva, per defugir o minimitzar el càstig. Reconegueren al judici el que nosaltres sospitàvem sense voler-nos-ho creure.
Coneixes poc Puigdemont i el teu anàlisi és esbiaixat Fa 4 mesos
En primer lloc, Puigdemont mantenia el contacte amb pdecat a l'inici de l'exili i se n'ha distanciat a mesura que el pdecat s'allunya de la unilateralitat. 2. Els que coneixen Puigdemont de Girona saben del seu interès personal per grups en risc d'exclusió com fills d'immigrants pobres o LGTB i el suport de l'ajuntament quan era alcalde. 3. És ell i no Junqueres qui demana la unitat com a única manera d'aconseguir l'atenció d'Europa i fer trontollar l'estat en sintonia amb el carrer. I podr
Toni2019 Fa 4 mesos
I que en Puigdemont sigui de Convergència o no m’és ben bé igual. Ni que fos ben de dretes, representa els seus votants i n’hi ha un munt.
Toni2019 Fa 4 mesos
Sabem molt bé el paper de’n Puigdemont l’octubre del 2017. Tanmateix ha demostrat haver entès que la va ben cagar. I continua sent el president legítim. I jo me’l crec.
Jordi Fa 4 mesos
Amb la ens està caient encara jugueu a dretes i esquerres?. Quins grans independentistes que sou!. Vergonya.
Ramon Fa 4 mesos
Votar Rufian és votar Franco
10-N Eleccions i fas campanya per ERC Fa 4 mesos
El teu procés creatiu: com ajudar ERC? atacant el Baluard del partit adversari (Puigdemont). Necessito un titular potent, ja el tinc. Ara, a escriure l'article per a justificar el titular. Tots els periodistes calceu d'un peu o d'un altre, tu clarament calces d'ERC. Suposo que és inevitable, és humà, li passa a tots els periodistes. Ara bé, els bons periodistes cerquen la objectivitat, com a mínim fan per semblar objectius. Els periodistes mediocres també ho intenten i no se'n surten.
pol Fa 4 mesos
Quin fàstic d'article. Si la demagogia tingués nom es diria Àstrid Bierge.
Salat Fa 4 mesos
Gent que intenta dividir sobra.
Miquel765 Fa 4 mesos
A mi em preocupa més que a ERC s'hi hagi col·locat Rufian i Lleida que no pas que Puigdemont sigui Convergència.
Torroella Fa 4 mesos
Paga bé el CNI? O és ERC que paga?
image/svg+xml