El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
PUDOR D’INFORME I NO ÉS A SANTA COLOMA
  • CA

Diu l’alcalde Hereu: “els informes encarregats són un bon exemple de rigor en la gestió pública i han estat sotmesos a una fiscalització a fons”.

El tinent d’alcalde de promoció econòmica i excelebrat conseller d’agricultura, en Jordi William Carnes, afirmava que s’havien encarregat 103 estudis per un valor de 1.452.670 euros dels quals 64 eren d’encàrrec directe i 39 havien estat negociats.

Llàstima que 24 hores abans el primer tinent d’alcalde, Carles Martí, declarés que el total d’estudis encarregats eren 300 o 400 i que tot plegat havia costat menys de 4 milions d’euros.

Visca el rigor en la gestió pública! El regidor de CiU Antoni Vives, malgrat haver de revisar els pressupostos de 2008 només entre abril i juny de 2009, va constatar esmaperdut que d’informes se n’havien encarregat una bona pila i va demanar consultar-ne 892, tot i que només n’hi van deixar veure 130.

Tanmateix el batlle exemplar va procurar que el pobre regidor no es malmetés la vista amb tant de paper per llegir, de manera que va ordenar que treiessin les pesades cortines de la sala de consulta. De la mateixa manera aquest bon home de l’Hereu, pensant en les hores de solitud que el regidor passaria en l’inhòspit despatx que li havien habilitat, li va posar un guàrdia a la porta, no fos cas que s’angoixés entre tant d’informes.

Així, tan ben custodiat, l’Antoni Vives va descobrir que entre els 13,3 milions d’euros declarats en el pressupost i els 11,5 milions facturats hi ha un decalatge de 1,8 milions que potser s’han enredat entre les cortines arrabassades, vés a saber…

L’ínclit president de la Generalitat, conegut pels fets i no per les paraules, cau un cop més en la seva pròpia trampa i declara: “la utilitat dels informes encarregats a empreses externes és opinable, es tracta d’un fet que tant pot ser defensat com criticat”.

Enguany ja porten encarregats 1.093 informes, haurem d’esperar l’abril de 2.010 per esbrinar si tenim opinió al respecte, mentrestant poden fer-se una idea de la idoneïtat dels següents:

– 12.000 euros per aixecar acta d’una reunió (cosa que entra en el sou dels assistents excepte en el consistori barceloní)
– Factura pel concepte d’encarregar-se de llogar un cotxe
– 3000 euros per un informe de 3 pàgines sobre si l’Ajuntament ha de demanar llicència d’obres (cosa que saben tots els funcionaris d’urbanisme)
– Al sr. Xavier Balaguer, director del “Projecte Moda” de l’Ajuntament de Barcelona, el mateix Ajuntament li paga 11.097 euros per un informe de 26 pàgines sobre la viabilitat de la passarel•la de moda “080 Barcelona”
– A la sra. Aína Pasqual, membre de l’executiva Federal d’ICV (soci de govern en el consistori Hereu), li paguen 30.000 euros per elaborar fitxes urbanístiques que qualsevol ajuntament ha de fer des dels seus propis serveis.
– Estudis de participació ciutadana encarregats a la Fundació socialista Catalunya s.XXI.
– Al sr. Joaquim Torns, ex president del Consell Consultiu de la Generalitat que va haver de dimitir per la quantitat d’informes externs que havia encarregat, se li encomana una “ordenança ambiental” per 18.000 euros tot i que ha d’assessorar parlant, no cal entregar físicament cap document.
– Jordi Garcia Soler, cap de comunicació del PSC i membre de la CCRTVC, cobra també 18.000 euros per “promoció dels equipaments culturals de Barcelona a Madrid”; entre altres obvietats recomana participar a fires i mostres.
– L’empresa Galgano España, que cobra 62.782 euros per assessorar sobre la policia de proximitat, tampoc ha de presentar res ja que l’activitat d’assessorament es considera com “prestacions de fet”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa