El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
PSOE i Ciudadanos, l’aposta discreta
  • CA

Enmig de tones de palla, comença a veure’s la pista del gra. Un indicador molt clar: Cada cop són més freqüents les enquestes que generen com a titular que la suma del PSOE i Ciudadanos obtindria una majoria absoluta al Congrés dels Diputats. Les últimes són les de l’ABC i El Periódico, però no és difícil de preveure que aquesta serà l’agregació bàsica que s’anirà projectant a través de la demoscòpia creativa que caracteritza el sistema de mitjans de comunicació derivat de la transició.

 

La paradoxa és que per aconseguir que es materialitzi aquesta majoria Ciutadans haurà d’enganyar els seus electors, que consideren el partit d’Albert Rivera com la tercera pota del front patriòtic que es completa amb el PP i Vox. Haurà de ser una mentida rotunda, absoluta. Rivera i els seus hauran de ser convincents en campanya en el rebuig frontal a Pedro Sánchez per a, passada la nit electoral, justificar el pacte per la salvació del PSOE de les urpes de bascos, catalans i podemites veneçolans.

 

I si tot plegat resulta massa escandalós, també hi ha l’opció d’un govern socialista en minoria, amb suports variables. Però, insisteixo, tot passa perquè Albert Rivera i Inés Arrimadas prenguin el pèl a una quantitat suficient d’electors espanyols.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa