PREGUNTES

"Per què estem tan irritats contra imams que prediquen pràctiques medievals i tenim a Rouco Valera fent el mateix paper però des d'un palau més luxós?"

Tinc unes quantes preguntes les respostes de les quals no trobo enlloc. Els sovint amables lectors d'aquesta columna potser em podran ajudar.

Primera: per què els antiavortistes no són natalistes? Vull dir: enquestes demogràfiques en mà, resulta que els sectors que tant criden contra l'avortament –i molt curiosament alguns homes cèlibes- no tenen més fills que la mitjana. És tot un misteri.

Segona: per què estem tan irritats contra determinats imams que prediquen pràctiques medievals i, en canvi, tenim a Rouco Valera fent exactament aquest mateix paper però des d'un palau més luxós? És tot un misteri que els d'aquest racó del món niem un insòlit sentiment de superioritat. Fa quatre dies emigràvem a Alemanya, les dones es tapaven el cap amb mocadors negres i els resos eren obligatoris.

Tercera: per què està premiat ser fatxa, admès i fins i tot aplaudit, quan a tot Europa els ultres estan prohibits car fan apologia de la violència? És clar que allà van perdre la guerra i aquí la van guanyar. Ostres, veges tu si l'ara homenatjat Torrente Ballester tenia raó en allò del "derecho de conquista"!

Quarta: per què la política i l'economia continuen regint-se pels principis que van descobrir i predicar els nostres rebesavis al segle XIX i mirem les novetats amb astorament i a la imaginació li diem aventurisme? Un altre cop "que inventen ellos"?

Cinquena; per què un jutge -pel qual sento nul•la simpatia, caçador d'independentistes com ho ha estat sempre-, Baltasar Garzón, pot ser perseguit per grupuscles falangistes i que a sobre la justícia s'ho prengui en consideració, i tot plegat perquè els perdedors volen recuperar les despulles dels seus?

Sisena: per què els sospitós judicialment Francisco Camps imposa als immigrants no l'estudi de la Constitució sinó les victòries del general Franco sense que ningú piuli?
Setena: el preciós modernisme del Cabanyal, el barri més popular de ciutat de València, serà enderrocat per l'ajuntament malgrat la protesta unànime dels valencians?
Ens hem tornat bojos?

 
 

Comentaris