Polítics i mitjans carronyers

"Marca Espanya: Uns polítics que actuen com a aus carronyeres per pur interès i estratègia política; i uns mitjans disposats a tot per tres o quatre punts més d'audiència"

"En determinats moments i contextos, l'ètica i els principis han d'estar per sobre dels interessos i de vendre". Amb aquestes paraules es manifestaven en una entrevista a TVE els pares de Gabriel Cruz, el nen de 8 anys assassinat per Ana Julia, la qui era parella del pare des de feia poc més d'un any. El nen va desaparèixer el 27 de febrer i el cos sense vida del nen va ser trobat el passat diumenge 11 de març. Pràcticament dues setmanes en què les televisions espanyoles s'hi van abonar, amb programes sencers dedicats a aquesta tragèdia. Amb constants rumors i especulacions. Però encara pitjor ha sigut la darrera setmana. Amics de la família -finalment desautoritzats pels pares del nen- donant tota mena d'informacions, programes buscant a l'exparella d'Ana Julia, viatjant a la República Dominicana per parlar amb la germana de la dona,... Hem vist de tot en l'embogida lluita per l'audiència.

 

També ha resultat impactant la imatge de dirigents polítics espanyols -de tots els colors- plorant i abraçant-se a pares i familiars de Gabriel, aprofitant un moment tràgic per blanquejar la seva imatge. Durant més de dues setmanes s'han permès el luxe -i la indecència- de posar el focus sobre la desaparició i mort del nen, i desviar així l'opinió pública de temes que afecten a tots els ciutadans i que generen una gran indignació, com les pensions. Però encara més greu és el cas del portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, qui des de la mateixa capella ardent va reclamar que l'oposició no derogués la presó permanent. N'hem vist de tots tipus, d'actituds oportunistes i menyspreables.

 

 

"Ens ha fet mal i ens ha decebut. Intentàvem posar el focus en un altre lloc i tu el posaves on no l'havies de posar". Aquestes també són paraules de la mare de Gabriel. La dona va intervenir per telèfon a 'El Programa de Ana Rosa' queixant-se precisament d'un suposat amic de la família, que en aquell moment es trobava al plató de Telecinco. Una denúncia feta amb dolor i amb indignació. I que anava més enllà de la simple queixa sobre una persona. Ja fa dies que la mare reclama intimitat. Ni cas. Aquest divendres al matí, els programes continuaven anant plens d'informació sobre el nen, els seus pares o familiars de l'assassina. Marca Espanya: Uns polítics que actuen com a aus carronyeres per pur interès i estratègia política; i uns mitjans disposats a comprar-ho tot per tres o quatre punts més d'audiència. Desvergonyiment a l'espanyola. 

 

 

 

Comentaris