El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘Piolín’ derrota Madrid
  • CA

Està clar que la repressió contra Catalunya que s’ha previst des de Madrid té més connexió operativa amb els tancs del general Yagüe que no pas amb les ciberofensives russes que, tan creativament, omplen cada dia les portades d’El País. El govern espanyol, com sempre, ha optat per enviar la policia i la Guàrdia Civil sense tenir en compte que la capacitat d’intimidació i l’efectivitat -avui, en ple segle XXI- també depenen de la legitimitat social que tingui aquesta allau d’agents armats a Catalunya

 

Per això el ‘cas Piolín’ és tan significatiu. El desplegament de milers d’homes armats té com a funció primària atemorir la població. Però el fet que, des de Madrid, s’hagi contractat un vaixell italià decorat amb els personatges dels dibuixos de la Warner ha inundat les xarxes de bromes, fins el punt que els comandaments policials han arribat a ordenar que el canari ‘Piolín’ fos cobert amb una lona negra, encara que això deixés els agents de dins del vaixell sense llum natural. La contraordre no ha fet més que incrementar exponencialment el ciberidícul madrileny.

 

En fi, que la combinació de ‘Piolín’ amb la Guàrdia Civil fa una mica menys de por de la que hauria de fer. Tejero no hauria resistit Twitter ni dues hores, és això el que encara no han entès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa