Pinten ors

"Senyors Mas, Junqueras, Herrera, Camats, Fernández i Arrufat, tots els senyors i les senyores que calguin i encara més, entomin el repte, posin-se, sisplau, a l'alçada de les circumstàncies"

La prova, una més, ha estat superada. Contra tots els elements de la climatologia adversa estatal, la societat catalana i el seu govern han estat capaços de votar. De votar massivament. De votar per muscular-se encara més. De votar a mitges per demostrar a la comunitat internacional que es mereixen votar de debò. Ha estat difícil. Molt difícil. Quan el president de la Generalitat va fer pública la renúncia a mantenir la consulta que permetia la llei aprovada pel Parlament i el decret que ell mateix havia signat, el cel es va fer negre. D'una manera o una altra, amb astúcia o xamba, amb desafiaments o pactes entelats, al final el missatge ha estat indiscutible. El govern, els partits polítics sobiranistes i la societat catalana han estat capaços de superar una de les proves més difícils que calia saltar per continuar avançant.

I avancem. Que tothom que d'una manera o una altra n'ha estat responsable es feliciti per l'èxit. Que corri avui el licor i les mil i una imatges que ahir van certificar l'èxit col·lectiu. Que tothom se n'alegri i que s'emblanquin les façanes a la tardor. Ha estat possible. Com a partir d'avui, també, haurà de ser possible que tot plegat faci un pas més. Senyors Mas, Junqueras, Herrera, Camats, Fernández i Arrufat, tots els senyors i les senyores que calguin i encara més, entomin el repte, posin-se, sisplau, a l'alçada de les circumstàncies. Que l'èxit d'aquesta segona etapa els il·lumini perquè la tercera sigui també un èxit. Perquè Catalunya sigui més lliure i més digna. Com els catalans van demostrar ahir que volen que sigui.

 
 

Comentaris