Pietat madrilenya?

"No hi ha res, absolutament res, que indiqui que l'Estat té la intenció d'aixecar les represàlies, ni que sigui una mica. Al contrari"

Francament, no sé d'on treuen -els que ho diuen o, almenys, ho insinuen- que, si s'accepten totes les condicions que posa Madrid, l'Estat deixarà que els independentistes recuperin l'autonomia de les èpoques del pujolisme o els tripartits. Que es retirarà l'article 155, que Cristóbal Montoro alliberarà el control dels comptes de la Generalitat i que, a més, els presos tornaran a casa seva. És més, hi ha qui deixa caure, increïblement, que potser tot això es podria aconseguir més fàcilment si Carles Puigdemont i els consellers exiliats es deixessin detenir i entressin com xais a la presó d'Estremera per tal de ser escarnits a voluntat.

 

No hi ha res, absolutament res, que indiqui que l'Estat té la intenció d'aixecar les represàlies, ni que sigui una mica. Al contrari. A Oriol Junqueras no li han deixat cap escletxa per on sortir, ni tan sols per anar a votar al Parlament en nom dels 926.602 ciutadans que van donar suport a les llistes d'ERC. El mateix passa amb els altres empresonats, dos dels quals també són diputats.

 

 

Mariano Rajoy ha dit, públicament, que si Puigdemont és investit president no s'aixecarà el 155. Ja. I si no, doncs tampoc. Es digui 155 o es digui l'arbitrarietat de sempre. El que no ha funcionat -perquè a l'Estat l'han menystingut- és l'estratègia de la submissió i la humiliació. No hi ha pietat... De fet, després d'afusellar Companys, a Madrid ningú no va considerar que ja es podia aturar la repressió contra Catalunya.

 

Comentaris