'Pesecèxit'

"La subordinació explícita dels socialistes catalans als hereus ideològics del franquisme ha acabat donant coartada política a la destrucció de l'autogovern de Catalunya"

No fa tants anys hauria estat impossible d'imaginar que el PSC acabés essent expulsat -vergonyosament- del govern municipal de Barcelona. La subordinació explícita dels socialistes catalans als hereus ideològics del franquisme ha acabat donant coartada política a la destrucció de l'autogovern de Catalunya. Fins el punt que Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría i Albert Rivera -a falta d'ajuntaments propis- porten mesos parlant en nom dels alcaldes i regidors que li queden al socialisme català.

 

Tot i miniaturitzat, l'acceptació del 155 ha fet que el perímetre del PSC encara s'estigui reduint més. Ajuntaments com el de Terrassa -tercera ciutat de Catalunya, on els socialistes catalans retenen l'alcaldia, ininterrompudament, des de 1979- són a punt de caure perquè l'alcalde i la majoria dels regidors han fugit de l'abraçada de la Moncloa i ara és un clam la necessitat d'un govern entre els comuns, ERC, PDeCAT i la CUP. Les grans coalicions de Badalona o Sabadell tendeixen a escampar-se pel que un dia van ser feus inexpugnables del PSC. El pesecèxit s'accelera.

 

 

Sense el poder municipal, el que queda del PSC corre perill de ser engolit per Ciutadans. Al carrer Nicaragua estan convençuts que els seus electors -els que encara conserven- són furiosament espanyolistes i que la seva frontera principal és amb els d'Inés Arrimadas. Ja estan satel·litzats, el següent pas és l'absorció.

 

Comentaris