'Perdida': La nova, brillant i retorçada proposta de Fincher

"Una visió cínica de les relacions socials i, sobretot, les de parella, construeix meticulosament aquesta fascinant i retorçada peça"

Sota quantes capes s'amaga la veritat de les persones? Aquesta veritat pot mantenir-se perillosament oculta fins i tot en les relacions més properes, entre aquells que conviuen dia a dia i que desperten cada dia junts. El relatiu grau de sinceritat que participa en les relacions, sobretot en el matrimoni, constitueix el potent enigma amb què juga sense treva Gone Girl, la darrera i intensament inquietant pel·lícula dirigida per un dels cineastes més hàbils explorant els racons més foscos de la psique humana i de la societat. David Fincher (Seven, Fight Club, The Social Network) trasllada a la gran pantalla la novel·la homònima de la periodista i escriptora Gillian Flynn, gran èxit de vendes que, en el seu moment, arribà a destronar a Fifty Shades of Grey.

La història s'inicia quan un home torna a casa i descobreix que la seva dona ha desaparegut. Ràpidament s'inicia la investigació policial que comença a assenyalar-lo a ell com a sospitós. I res més es pot dir des d'aquí, perquè els girs i les sorpreses dins la trama comencen ben aviat i no es detenen fins als crèdits finals en una cursa on les aparences i la realitat competeixen sense pietat. Una visió cínica de les relacions socials i, sobretot, les de parella, construeix meticulosament aquesta fascinant i retorçada peça on la intriga, la sàtira social i una crua visió del matrimoni ens mantenen atrapats a la butaca de la mà d'unes interpretacions brillants. Ben Affleck, a la pell del marit, construeix detalladament un personatge molt de carn i os que, amb una acurada cuirassa, ens convida al dubte constant. I una impressionant Rosamund Pike (Pride & Prejudice), a la pell de la desapareguda dona (que anem coneixent a través de recurrents flashbacks) ofereix una construcció de personatge difícil d'oblidar. Molt recomanable.

Perdida

Títol original: Gone girl
USA, 2014.
Direcció: David Fincher
Guió: Gillian Flynn (basat en la seva novel·la).
Actors: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Tyler Perry, Carrie Coon, Kim Dickens, Patrick Fugit, Emily Ratajkowski.
Durada: 149 minuts 

 
 

Comentaris