Per la independència de Catalunya i la llum de la veritat

"Menteixen en l'explicació del malentès, que no era un malentès sinó un benentès: aquests senyors no són independentistes ni ho han estat mai."

Unes quantes reflexions sobre l'enutjós i molt previsible assumpte de les declaracions de Rufián amb motiu de la presentació del seu llibre a Madrid. El presentador va ser l'ideòleg de Podem, Monedero que, el seu dia, va justificar l'aplicació del 155 a Catalunya amb el següent empàtic raonament: "l'article 155 de la Constitució calia aplicar-ho a Catalunya perquè els independentistes s'havien tornat bojos". Per descomptat, l'expressió és una redundància perquè per a un espanyol molt i molt espanyol com els de Podem, un independentista és un boig des del principi. No "es torna boig", ho és per definició.

Els independentistes, és a dir, els que defensem la separació de Catalunya d'Espanya com el millor des d'un punt de vista també d'esquerres, segons aquest geni espanyol, estem bojos. No és el cas de Rufián. El seu seny queda patent des del moment en què no és independentista, segons les seves pròpies paraules.

La frustració i la ràbia de molta gent en llegir això, a la qual el signant d'aquest article se suma, van convertir les xarxes en un incendi. Si això és cert, si el portaveu d'ERC, no és independentista, s'hauria d'haver dit abans de les últimes eleccions, les espanyoles, les europees i les municipals. Més que res perquè els electors sabessin què estaven votant i no els enganyessin, com ha succeït.

Però no només no es va explicitar el que, segons sembla, és l'ànim dels dirigents republicans, sinó que es va donar a entendre el contrari, sistemàticament, induint als votants a pensar que, en triar ERC, estaven votant per la República independent. Junqueras va fer diverses declaracions protestant molt indignat que algú cregués ser més independentista o més republicà que ell. Perquè hi havia i hi ha de fa anys el rumor que ERC no és independentista. Rumor alimentat pel fet que els seus principals dirigents (Junqueras, Tardà, Aragonès, etc.) fan declaracions ambigües amb freqüència, que inciten a dubtar del seu esperit independentista. I no una o dues vegades sinó sempre.

Cada vegada que els republicans parlen de la independència hi ha enrenou d'indignació i els declarants es queixen sempre que les seves paraules s'han tergiversat, falsificat, tret de context i altres plagues d'Egipte. Sense adonar-se, segons sembla, que si sempre que parlen cal desmentir, culpar el context, parlar d'interpretacions falses, és perquè menteixen en l'explicació del malentès, que no era un malentès sinó un benentès: aquests senyors no són independentistes ni ho han estat mai.

Per això Junqueras ha de repetir insistentment que ningú és més independentista i republicà, que ell simbolitza la independència i la República, encara que ell mateix i els seus seguidors i ajudants facin i diguin cada dia el contrari. D'aquí l'enèsim embolic amb les declaracions de Rufian a Madrid. Davant el sentiment de rebuig que susciten, s'amunteguen els aclariments, les explicacions, els desmentits amb què els republicans acostumen a adobar els seus confusos pronunciaments. Els de l'interessat, els de la premsa i els dels sol·lícits servents de l'hegemònica ERC que, per descomptat, no aclareixen res i tampoc estan per això, sinó per seguir fingint i marejant la perdiu de la República espanyola, falsa quimera de l'esquerra espanyola i la catalana assimilada.

Perquè res és més fàcil que aclarir dubtes d'una vegada per totes sobre l'independentisme d'ERC. Que Tardà o Junqueras convoquin una roda de premsa amb una declaració d'una frase: Esquerra Republicana de Catalunya és una organització independentista (si també vol dir que és republicana i d'esquerres, coses irrellevants en l'ocasió, endavant) que dirà i farà el que sigui necessari per aconseguir la independència de Catalunya aquí i ara. Res més. No cal estirar o encongir les bases, pactar, repactar o contrapactar amb altres o tirar-li polsos a tothom.

Al president Puigdemont no li cal desmentir cadascuna de les seves declaracions, ni afirmar als quatre vents que és independentista i republicà.

 

Per què? Perquè és la realitat, clara i cristal·lina. El president de la República catalana a l'exili és independentista sense confusió ni ombra de dubte. Per això volen tots acabar amb ell com sigui. I quan dic tots, són tots, fins els qui volen "sacrificar-ho".

Perquè l'única veritat de Catalunya és la independència. És una veritat clara i transparent, a digui Agamèmnon o el seu porquer.

La resta? Declaracions que, oh desgràcia, sempre s'interpreten malament.

 

Comentaris (43)
Pere2 Fa 7 mesos
Gràcies Cotarelo per estar al costat de la veritat, Jo vaig ser d'erc, més de vint anys, fins que varen posar de president de la generalitat, en l'espanyoliste Montilla, el cap de poc, llavors em vaig donar de baixa. Se'ls hi veia el llautó. I així ho han demostrat al llarc de tot aquest temps. Salutacions força i endevant amb les atxes.
Martin testadiferro Fa 7 mesos
Jjijhhhhhjjjjjjjauas Puigdemont indepe pffffjuasjuas un exconvergent que va sortir per potes en quan va poder. Ara en serio, jo vull de lo mateix que fuma el tio aquedt
XavierFC Fa 7 mesos
Entenc el q diu en Rufian. El que no entenc és que ni ell ni el seu partit no facin res per deixar de ser independentistes. Pactar amb els comuns és pactar amb l’enemic. Així no s’amplia cap base. El que es fa és voler ampliar la d’ells. Acostar-se a les tesis de podem es la manera que als indepes de podem no els calgui canviar els seus plantejaments. Estem en via morta.
M. Puig Fa 7 mesos
Molt bo, l'article. Gràcies Sr. Cotarelo per dir veritats. Aah, trobo a faltar molt el seu blog!
federalista Fa 7 mesos
l'haura tancat el palinuro, shakespeare el pobre mercenari no es, porque no el llegiria ni deu, tret dels 4 fanatics tractorians adoctrinats de sempre i clar si escrius mal i ademes nomes et llegueixen, 4 tractorians descerebrats i adoctrinats al final has de tancar, blanco i en botella leche.
un mes Fa 7 mesos
Sempre d'acord amb aquest senyor, en calen mes com ell!
enrique Fa 7 mesos
Muchas gracias Ramón Cotarelo por su blog. Lo leía todas las mañanas! Comprendo o creo comprender los motivos. Esperamos seguir leyendo al menos sus artículos. Muchas gracias por su optimismo natural y sus rayos de luz para la independencia de Catalunna.
Pepone Fa 7 mesos
Em sap greu que tanqui el seu blog. Els seus articles eren molt aclaridors.
alfred Fa 7 mesos
Solo tres palabras.Vuelve por favor
Eva Dosmilu Fa 7 mesos
Jo era de les que acabava el dia amb Palinuro. Una joia. Mil gracies. Canya a ERC Sr Cotarelo!! De tant enxamplar s'han fet un descosit
Francesc Fa 7 mesos
100% d'acord. Llegía els articles de Palinuro every day. Quins collons de dir que no es indepe el Rufiàn. Canya a ERC!!! Si no són indepes que deixin de fingir que ho són!!!
jan Fa 7 mesos
Senyor Cotarelo: el tancament de Palinuro és un cop molt dur. Per a molts era una veu assenyada i lliure que aclaria el tèrbol dia a dia. Emsap greu que ara que venen temps difícils tanqui. NI ajuntant un munt de periodistes/opinadors tindrem el grau de llibertat i claredat que vosté aporta. Espero que "en su foro interno" no es senti defraudat ni apartat del camí i la lluita per la independencia. Jo només sóc un ciutada anònim, un vot, però personalment segueixo comptant amb vostè.
alfred Fa 7 mesos
De acuerdo
Francesc Fa 7 mesos
Cotarelo es un far que no marxa i ens seguirá il·luminant el camí amb articles setmanals a elmón.cat i a la República. Salut!
federalista Fa 7 mesos
qui es el retardat que em contesta i parla com un retrasat mental , i no acaba les paraules, com tots els indepres tingau el cervell i la agilitat mental d'aquest paio, que es menja les paraules em pareix que tardareu molt a veure la republica tractoriana del wellos, versio estelada barretina, que voleu alguns.
Roger Fa 7 mesos
Em flipa molt que el Cotarelo vagi repartint carnets d'independentista quan ERC té càrrecs exiliats i empresonats i ell és un nouvingut. El que va dir Rufián per mi és evident: ser independentista és transitori, deixa de tenir sentit quan s'assoleix l'objectiu. Si no ho entén el Cotarelo que és catedràtic i bla bla, que s'ho faci mirar..
Salvador Fa 7 mesos
No flipis tant i analitza més
Al militant acrític d'ERC Fa 7 mesos
Cotarelo té raó, encara no em assolit l'objectiu, i fins que no ho fem les paraules de Rufían són molt desafortunades, especialment tenint el seu líder a la garjola. Llàstima que el carnet no et deixi veure la llum.
Maria Teresa Casals Fa 7 mesos
Moltes gràcies senyor Cotarelo. qJo també em pregunto com és possible que tants independentistes hagin pogut votar Esquerra. Tampoc no entenc els seus militants tan submissos, tan acrítics. El que està passat a l'ajuntament de barcelona,. és fruit de la seva enorme equivocació de no voler anar junts. Volien realment un ajuntament independentista?. Jo crec que NO. Ara tindríem 17 regidors i la força de l'independentisme seria irrefutable. Quina sort, senyor Cotarelo que hagi volgut ser u
Marcel..lí Carrera Fa 7 mesos
Gràcies Ramon pel teu bloc. Ha estat un plaer llegir-lo cada dia i disfrutar de la teva escriptura i cultura.
Ricard Fa 7 mesos
Ramón, gràcies per seguir amb els teus bons articles en aquest digital, lamento el tancament del blog que seguia diarament. Et demano que t'ho repensis i que potser trobis un altre blog no diari en que puguis també seguint col.laborant de tant en tant (Exemple: els de Vilaweb)
Jaume Fabregues Fa 7 mesos
Espero les al·legacions dels acusats per sortir de dubtes.
SB Fa 7 mesos
El meu comentari és per agrair al Sr. Cotarelo tot el seu esforç a Palinuro i demanar-li que si algun dia pot, hi torni a escriure. Era reconfortant llegir cada dia el seu article on sempre cercava la veritat i l'explicació més intel·ligible possible. Gràcies Sr. Cotarelo.
Kir Fa 7 mesos
Catalunya es fa de persones honestes, per tant son les mateixes persones que hi troben lloc si fan seu aquest camí. Així és com sempre fem fet. Cotarelo representa per mi la mostra més nítida de la nostra essència, persones lliures i honestes que han vingut i s'han quedat.
Montserrat Fa 7 mesos
Benvolgut Sr. Cotarelo, només donar-li les gràcies pel seu bloc, és insuperable la manera com expressa i ens il·lustra els moments tan apassionants i dolorosos que vivim. Entenc perfectament com se sent. No hi ha cosa més dolorosa que la traïció de qui has confiat plenament. Si us plau no defalleixi, el poble estem amb tu.
image/svg+xml