A Pedro Sánchez ni aigua

"No has d’ajudar a rentar la cara als teus adversaris, ans al contrari, les seves contradiccions has de procurar-les encara més grans"

Des d’aquest mateix diari ja vaig avisar de la inconveniència de fer president Pedro Sánchez ara fa més o menys any i mig. L’excusa de fer caure el govern corrupte del PP, no era ni de bon tros cap justificant atès que si tens un propòsit emancipador, com hom suposa la creació d’un Estat català, no has d’ajudar a rentar la cara als teus adversaris, ans al contrari, les seves contradiccions has de procurar-les encara més grans. I si hom parla de responsabilitat estatal, que se l’apliquin els partits espanyols com el PP, els nàufrags de C’s, els de Podemos i els “errejones”. Com que fem el que fem ens criticaran, com sempre ha passat, tan per tant fem bé la nostra feina i actuem en la coherència independentista tal i com ha votat l’electorat.

Com sigui, els nostres catalans dits sobiranistes i, en la pràctica direm processistes- feren president Sànchez i aquest ja veiem com els ho ha fet pagar en tot aquest període que ha estat i, de fet encara és, president del govern espanyol. D’altra banda, a Sánchez caldria recordar-li aquella cita tan castellana per la qual la cobdícia trenca el sac. La sort, i més en la gent que no traspua precisament talent, té caducitat i aquest polític ja s’ha carregat moltes vides, en un menú a base de prepotència, moltes falsedats i banalitats en manera d’ocurrències. Acabarà millorant Zapatero, expert i consumat navegant cap a l’abisme. Puc entendre que molts socialistes evolucionin des del desconcert cap a la desesperació. Tampoc és el nostre problema.

 

El problema és que en el nou escenari que comença a emergir, després de les eleccions del proppassat 10-N, es tornen a fer necessaris els vots dels catalans i aquests tornen a tenir necessitat de “fer valdre” els seus vots a Madrid on l´arxi-repetida governabilitat de l’Estat -espanyol- ve amanida d’un nou crit revolucionari diuen que mai sentit: aturem el pas a la dreta i a l’extrema-dreta de Vox. D’aquest darrer partit repetiré una cosa que ja he escrit: ajuda als catalans a trencar més ponts amb l’entelèquia de l’Espanya plural; de l’altra, reivindicar el seu rol efectiu en la caiguda de l’aprenent de piròman de ment farcida d’acne i pardalets enlloc de neurones n’Albert Rivera. Mai els podrem agrair prou, haver tingut l’habilitat de carregar-se amb el seu discurs “ultra” el personatge més funest de la democràcia a Catalunya. Home de zero decència i negació de valors, aqüeducte d’irrellevància intel.lectual i sí, pèssima persona perquè va intentar, per mor d’un benefici d’exclusivitat personal i partidista, fracturar una societat com la catalana. Que no era un altra que la seva, per cert. Es torna a demostrar que els partits que neixen a la contra acaben essent rebutjats per la seva negativitat i manca de pragmatisme.

Pedro Sànchez no mereix res més que la nostra desconsideració política per l’actitud irrespectuosa, roïna i interessada cap a Catalunya i les nostres institucions. Malgrat recolzar fervorosament el 155, els nostre polítics a Madrid el feren president a canvi de, paraules de Gabriel Rufiàn, no res. No contents amb això, ara es tornen a plantejar donar-li una segona oportunitat on personatges obscurs i que semblen acabats de sortir d’un exorcisme com l’Assens, el mateix Rufiàn i qui sap si els del Pdecat, fent-lo president, poden fer que Roca i Duran semblin de la colla dels Maulets. Errar és propi dels homes, oi tant, però la frase llatina continua i ens avisa sentidament que perseverar en l’error perd la condició humana i esdevé diabòlic. Sigui diabòlic o senzillament desencertat, és clar que amb Catalunya tot s’hi val i els nostres polítics res ens valen. El matrimoni processista / socialista esperem que no arribi a l’altar. I que vinguin temps millors!  

 

Comentaris (14)
JOE Fa 2 mesos
Aquest senyor surt aquí acusant de corrupció, quan és un dels ninots de la familia més corrupte de tota l´Europa Occidental. Aquest Senyor etiqueta d´extrema dreta a partits democràtics i que respecten les lleis, quan ell és precisament, l´ extrema dreta més supremacista, classista i rància en persona. Per cert, Sr. Gafarot, vostè no era el "segon" del Sr. Victor Terradelles al txiringuito aquell de CatMón? https://okdiario.com/espana/artur-mas-envia-analista-confianza-como-observad
Marta Fa 2 mesos
Magnífic article. No hi podria afegir res més. Cal fer-li arribar als Rufians de torn.
Exiliado Fa 2 mesos
Ni agua ni la hora! A la ultraderecha disfrazada la llevamos soportando ochenta años.ya va siendo hora de quitarle el disfraz.
Narcís ( pel que fa al Sánchez .. em sembla que ' malpensa i ho endevinaràs ' , ço és, només vol ser president pel que implica .. si no ho implica ja a l'haver estat en funcions .. dolce vita i tururut viola ! ) Fa 2 mesos
I si és al desert .. mantegades ! PD : un benpensant podria deduir aquest actuar per defendre's de sos barons, de ses ministres d'allà a baix , d' altres partits així com de no perdre vots de majoria de son país o espanyols , tot plegat, ensems amb no tenir en contra els fàctics/ interessats bastards aixoplugats dessota el nom d'aquest estat i . . . ser president per a ser de llei amb Catalunya !
Ramon Fa 2 mesos
Odio tant Espanya que la perspectiva de Podemos en el seu govern em sedueix perquè segur que els enfonsen l'economia i tot. Però millor deixar-ho per quan nosaltres ja en siguem fora.
William James Fa 2 mesos
I si votar a Sánchez signifiqués veure'l patir com un animal tot aquest any que ve, i veure com Espanya es va convertnt amb un caos. I que al 2021 quan entrin les dretes, la fallida de les pensions i les noves retallades, aprofitem el moment per rebentar-ho tot.
ciutada del mon Fa 2 mesos
els importa una m catalunya com deia, espanya ,europa i el mon i tot ells volen em referisc a la burguesia mes corrupta d'europa em refereix on esta gafarot, espot i altres no la germanor dels pobles d'espanya o d'europa, sino la guerra i morts per manar ells en un nou estat corrupte i petit burgues, son el contrari a lo que jo i la gent d'esquerres de veritat hem lluitat sempre per la germanor universal.
ciutada del mon Fa 2 mesos
el petit burgues a sou i fanatic del gafarot, no sap el que diu ell segurament , voldria el quan pitjor millor un govern amb la dreta i la extrema dreta amb ortega smith de ministre del interior i abascal de vice president, o millor encara abascal de president, i casado de vice, per a que manaren l'exercit i ells crear grups de alliberament i va vinga morts com a eslovenia , pero si ja ho va dir torra es el que volen morts i una guerra d'alliberament els importa una m catalunya.
Europeu Fa 1 mes
Comentário miserávek: Alguns heróis eslovenos morreram pela imprescindível liberdade da sua pátria, morreram às màos dos nacionalistas ocupantes vizinhos que, tal como a sua nacionalista Castella, nunca hesitaram em matar e torturar os povos vizinhos subjugados. Tenha vergonha!
Francesc Fa 2 mesos
Dons sí els 72 traïdors ens seguiran train. I els gilipolles a seguir votan-los. Som un poble sotmès hi estic d'acord, a Espanya, perque els polítics catalans prefereixen vendre's que la presó.
Ferran Fa 2 mesos
BRAVO collins!!!
federalista Fa 2 mesos
jajajajaajajajajajajajja gafarot pren-te la pastilleta i al llit a dormir, amb el pal de l'estelada es clar, i ves en cuidat no et clavis el pal pel darrere, al donar-te la volta jajajaja uiui sarna amb gust no pica que es diu en castella jajajajajaaj.
Català a Mallorca Fa 2 mesos
Clar exemple d, arrogància unionista transvestida de federalisme....ens necessiten sí o sí x governar i ens tracten així? Au patada al cul!!!! Si espanya no es governa a nosaltres ens la bufa!!!! Amnistia, descolonització i autodeterminació!!!!!!
Ganxet Fa 2 mesos
Cap govern espanyol farà mai res de res pel benestar dels catalans. A veure si ho entenem d'una vegada i deixem de fer el passarell!
L'engany al poble es descobrirà Fa 2 mesos
Tot això es pot traduir en: la traïció a la independencia, tres cops els polítics catalans processistes i tota la crosta que ho esvolta i treballen per l'estat Ñ ens han trait i no han aplicat el mandat del poble de Catalunya que es la DUI, 72 traidors hauran de rendir comptes al poble!
Fat Boy Fa 2 mesos
Bravo.