Pedres o discursos

"Espanya està disposada a matar per mantenir-nos sota la seva bota"

Molts voldríem que només fossin fets puntuals, però molt em temo que a Catalunya s’ha obert una etapa política on els enfrontaments poden prendre un protagonisme notable. No parlo només dels que es poden produir amb les forces de seguretat, sinó també dels que protagonitzin catalans i espanyols amb l’ànima del colonitzador. El conflicte pot haver entrat en una dimensió ètnica, que és allò que mai no voldrien els nostres partits processistes.

Durant els darrers anys, el relat de l’independentisme oficial ha emmascarat el veritable origen del problema, i que no és cap altre que la fòbia congènita de la mentalitat castellana per fer desaparèixer la personalitat nacional de Catalunya. Des de la CUP, Esquerra i l’univers ex convergent sempre s’ha volgut evitar afrontar aquest fet. Per això tenen aquest afany per buidar de contingut patriòtic el moviment independentista. “Això no va ni de banderes ni de llengües!”, afirmen alguns barruts que viuen o han viscut de la menjadora espanyola situada a la Carrera de San Jerónimo de Madrid. És clar, ells no saben jugar en cap altre terreny que no sigui el del discurs tronat de l’alliberament social o un diàleg amb l’estat que només serveix per amagar la seva por.

Però els fets dels darrers dies han capgirat el paradigma. Les primeres  imatges d’un independentisme obertament combatiu van deixar bocabadats a tots els dirigents polítics. Tothom se’n feia creus quan veia les imatges de foc i garrotades. Com hem arribat fins aquí?, es preguntaven en privat els capitostos dels partits. Ulls i testicles perduts, agressions indiscriminades de la policia i més d’una trentena de joves a la presó. Aquest és el primer balanç de la incompetència (i de la impotència) d’una generació política provocada pel seu engany continuat. Dimissions? Cap. Continuen demanant el vot per perpetuar una comèdia que ja ha esdevingut tràgica.

Les conseqüències judicials que puguin rebre els càrrecs electes que diuen defensar la independència de Catalunya, em produeixen una preocupació  relativa. El risc va amb el càrrec i el sou, que no és pas petit en molts casos. Mentre no escolti a cap d’ells afirmar que estan disposats a morir per la llibertat de la pàtria, no em mereixen un veritable respecte. Perquè, reconeguem-ho, Espanya està disposada a matar per mantenir-nos sota la seva bota.

 

Com que sóc conscient que aquest és el pa que s’hi dóna, el que realment m’amoïna és la seguretat i el futur de les nostres noies i nois que han demostrat estar disposats a jugar-se la pell per la independència de la nació. I és que certs dirigents de l’anomenat procés, al referir-se als aldarulls d’aquests dies, han utilitzat una dialèctica perversa i perillosa. Parlen de la no -violència malgrat que diuen entendre la reacció que s’ha produït. Fins i tot, hi ha hagut qui diu que gràcies a les pallisses, detencions i ulls buidats som portada en els mitjans internacionals. Molt bé. Però només han de servir per això els nostres joves? No podem  permetre que siguin carn de canó de vils interessos partidistes.

Caldria urgentment aprofitar aquest vigor i idealisme meravellós d’aquestes noves generacions per començar a forjar un nou estol de dirigents. Ells han demostrat no tenir cap dels tics de l’esclau. No pot haver-hi un fonament millor per formar políticament a les futures dones i homes de caràcter que necessita la pàtria. És indispensable fer-los veure que, si canvien les pedres per discursos motivadors i patriòtics, esdevindran el millor model perquè tots aquells que encara dubten vulguin fer-se només catalans.

 

Comentaris (13)
Pere IV Fa 2 mesos
"Venceren perquè eren forts / i cruels sense recança / Com marciren els teus llors / i esfondraren ta esperança ! / Catalunya, fera mansa / calla i plora tes dissorts / Plorant, pensa en els teus morts / i callant, en la venjança !"
Espot, cabdill Fa 2 mesos
El que necessita la pàtria, oh, Espot, són liders com tu, autèntics cabdills. Ja vam veure com et vas enfrontar valentment a un metge en un ambulatori de Barcelona. Això és el que necessitem! liders irats i energumens! Endavant, Santiago i trenca Espanya!
Anselm Llorenç reconeix que és feixista Fa 2 mesos
Anselm Llorenç és un feixista! Anselm Llorenç és un feixista! Anselm Llorenç és un feixista! Anselm Llorenç és un feixista!Anselm Llorenç és un feixista! Anselm Llorenç és un feixista!
Jordi Comasobirana Fa 2 mesos
, espanya és una dictadura com una casa de pagès (només els idiotes no ho veuen) , no hi ha separació de poders, et poden detenir en qualsevol circumstància, apallissar-te amb total impunitat i acusar-te amb proves falses,tot plegat provoca vòmit i nàusees
Un enanito lleno de bilis... Fa 2 mesos
... sigue siendo un enanito. Una verdadera lástima.
Narcís ( Paluzie només féu una ' descripció dels efectes ' .. com pot ser possible vós tergiversi com si de politicastres, poders i mitjans d'aquest estat fóssiu ? ) Fa 2 mesos
No sé pas si ho he entès bé, ço és : està dient l'autor que persones educades, formades, cultes, il·lustrades .. éssers humans civilitzats, occidentals, europeus, del s. XXI .. ànimes honrades/ honestes, pacífiques, democràtiques .. i, sobretot, de bon cor, al·lèrgiques a fer qualsevol mal . . . . s'haurien de deixar matar/ afusellar/ assassinar per miserables, covards ( prepotents ), aliens a nostra pàtria catalana, malvolents i aversius amb Catalunya ? PD : un servidor mai per m
Kiko Fa 2 mesos
Per altra banda, veure que els unionistes estan molt emprenyats amb el senyor Espot, demostra que alguna cosa deu estar fent bé.
Kiko Fa 2 mesos
No sé quin tipus de moderació de comentaris té "ElMon" que permeten amenaces i insults als articulistes.
Anselm Llorenç Fa 2 mesos
Això fa una certa pudor de MIC (Moviment Identitari Català, els independentistes feixistes).
federalista Fa 2 mesos
QUE T'HAS PRES HUI XARNEGO ESPOT NET DE MURCIANS , ANIRAS PERSONALMENT TU I ELS 4 QUE ET VOTAN QUAN ALGUNA VEGADA T'HAS PRESENTAT A ELECCIOSN A PEGAR A ESPANYOLS, be et done el meu nom i direccio per si tens ou a vindre tu o els de som identitaris visc a molins de rei carrer montserrat 34 porta 6 quan vulgis espot t'espete pots comencar amb mi si pots jajajajaajajaj ,mamarratxo.
go home colonos Fa 2 mesos
tota la rao sr espot
adolf Fa 2 mesos
C,s va guanyar les eleccions 21 D amb un únic discurs,patriotisme espanyol,molts dels seus votants els importà un rave els beneficis de la República catalana, el mite de que som un sol poble va quedar fet miques.Som el únic país del mon que amaga la seva identitat patriòtica no sigui que ens diguin racistes,som una anomalia i acomplexats,tothom te la necessitat de estar arrelat a la terra i sense patriotisme impossible.
"Mentre no escolti a cap d’ells afirmar que estan disposats a morir per la llibertat de la pàtria, no em mereixen un veritable respecte." Fa 2 mesos
Ya somos dos. A mi tampoco me merecen un verdadero respeto los que hablan de morir por la libertad de la patria mientras tocan el pito en los partidos de futbol. Sobre todo si su máxima aspiración es unirse a los "barruts que viuen de la menjadora espanyola situada a la Carrera de San Jerónimo de Madrid". Y si además proclaman que la solucion pasa por más "discursos motivadors i patriòtics" parece indudable que, como decía mi abuela, les falta un hervor.