L'Estat amb passamuntanyes

"Com és que si hom crema contenidors per caprici és una bretolada i si ho fa per denunciar la tirania d’un Estat és violència?"

Dos trets inherents a l’independentisme català són la seva civilitat i el seu pacifisme. Ho ha demostrat a bastament celebrant manifestacions de dos milions de persones –dos milions en un país de set i mig! Talment com si als Estats Units es manifestessin setanta-cinc milions de persones!–, sense el més mínim incident i sense llençar cap paper a terra. On s’és vist, això? Doncs a Catalunya. I tot el món se n’ha admirat. Ha vist un poble que defensa els seus drets cívicament, sense cap violència i amb irreductible fermesa. Més aviat, si algun retret se li pot fer a l’independentisme no és precisament el de ser agressiu, sinó el de ser càndid. El gran antropòleg Batista i Roca situava l’“idealisme càndid” com un dels trets idiosincràtics del caràcter català, cosa que en termes col·loquials podem traduir com “anar per la vida amb el lliri a la mà”.

Jo, personalment, no crec en la violència com a eina de reivindicació de drets, confio més en l’intel·lecte. L’entenc com a legítima defensa quan t’hi va la vida, però no per mostrar descontentament o indignació. Penso que no sols no serveix de res, sinó que es torna en contra de la causa defensada. En altres paraules, l’Estat espanyol ens provoca perquè el nostre pacifisme el desarma intel·lectualment, políticament, jurídicament i policialment i no el deixa actuar com voldria. Hom dirà: “Que potser no va actuar l’U d’Octubre?” Sí, i tant, que va actuar! Però li va sortir el tret per la culata. Li va sortir tan car, que en pagarà les conseqüències durant molts anys i ja mai podrà esborrar-ho de la memòria històrica. Només cal veure el degoteig de carrers i places de Catalunya amb el nom d’U d’Octubre. Amb tot, la crema de contenidors com a revolta contra una brutal injustícia no és violència. No dic pas que s’hagin de cremar, dic que no és violència. Aldarull, sí que ho és, però la violència és una altra cosa. A Sant Cugat s’han cremat centenars de contenidors en els darrers sis anys pel simple plaer de cremar-los i ningú no ha dit que sigui violència. Els Mossos no han fet res per trobar-ne els autors i el fet es continua qualificant de “bretolada”. Com és que si hom crema contenidors per caprici és una bretolada i si ho fa per denunciar la tirania d’un Estat és violència?

Violència, estimats amics, és la que pràctica sistemàticament l’Estat espanyol contra Catalunya en totes les seves facetes. Violència és sotmetre un poble contra la seva voluntat; violència és empresonar la dissidència; violència és fabricar proves falses; violència és tancar pàgines web desafectes al Règim; violència és criminalitzar i emmordassar la llibertat d’expressió; violència és condemnar a onze anys i mig de presó la presidenta del Parlament de Catalunya per permetre que els parlamentaris parlamentin; violència és dictar als periodistes les paraules que poden dir i les que no; violència és obrir el cap o buidar els ulls dels ciutadans insubmisos; violència és prohibir les pancartes que denuncien la violació dels drets humans; violència és condemnar nou persones a un global de cent anys de presó per haver posat unes urnes; violència és exigir que l’independentisme es transmuti en dependentisme; violència, amics, violència ferotge escrita amb odi ancestral, és la recent sentència del Tribunal-Estat-Suprem espanyol contra Catalunya. Després de tanta violència, què més els queda? Treure les metralletes i apuntar al cap de cada independentista? Fa uns dies l’Estat ja va entrar en tromba a set llars familiars catalanes i va fer exactament això: apuntar al cap de les famílies, inclosos els infants.

Hom pot desitjar la unitat d’Espanya o del Regne Unit o dels Països Catalans o d’Euskal Herria, però hi ha una ratlla vermella ben gruixuda entre el desig i la imposició. El Regne Unit, amb el referèndum d’Escòcia ja ha demostrat que és demòcrata abans que britànic, i també ho són els Països Catalans i Euskal Herria, perquè només es constituiran en Estat si un dia tots els seus territoris lliurement ho decideixen. Espanya no. Espanya ni tan sols reconeix Catalunya. Espanya diu que Catalunya és Espanya. Però és una trista fal·làcia, aquesta, perquè Catalunya no és ni ha estat mai Espanya, de la mateixa manera que Escòcia no és ni ha estat mai Anglaterra. No n’hi ha prou d’envair o d’annexionar-se una nació per a robar-li la identitat. I Espanya no desitja la unitat de res, Espanya imposa la unitat que li dóna la gana i nega el dret existencial de Catalunya, amb la qual cosa la divisa de la unitat d’Espanya deixa de ser un desig legítim i esdevé –sempre ho ha estat– una divisa feixista. Netament feixista.

 

Pel que fa als aldarulls d’aquests darrers dies a Barcelona, diguem-ho clar, tenen l’Estat espanyol al darrere. Estem parlant d’un Estat que necessita la violència per justificar l’ocupació armada de Catalunya perquè és l’únic llenguatge que coneix i amb el qual, consegüentment, sempre s’ha sentit més còmode. ¿Ens hem preguntat per què actuen amb passamuntanyes i porten una identificació que sigui recognoscible per la policia, aquests vàndals? És molt il·lustratiu el que diuen sobre això experts espanyols en ensinistrament militar; ells expliquen que tots els moviments estratègics que fa aquesta gent reprodueixen fil per randa les directrius dels manuals. I ens hem preguntat per què aquests mateixos experts expliquen també que els vàndals són individus extraordinàriament ben pagats que l’Estat no identifica perquè seria com identificar-se ell mateix?

I d’on surten, tots aquests diners? D’on surten els milers d’euros que hom paga a cada infiltrat per tal de crear una imatge de violència als carrers de Barcelona i projectar una pel·lícula que afavoreixi les fal·làcies totalitàries i ultranacionalistes espanyoles que Ciudadanos, Partit Popular i Partit Socialista llancen en els seus discursos? Escoltem les barbaritats que diuen des del faristol del Parlament de Catalunya Lorena Roldán, Carlos Carrizosa, Miquel Iceta, Eva Granados o Alejandro Fernández i veurem com creuen haver trobar oxigen en les imatges vandàliques tot associant-les a l’independentisme. El radical pacifisme del moviment d’alliberament català, únic a Europa, els ofega i se’ls fa insuportable perquè és imbatible, i ara tenen imatges d’aldarulls. Però són imatges que els delaten i que delaten l’Estat, perquè no són només experts espanyols els qui veuen l’operació estratègica que hi ha al darrere, també ho poden veure els experts internacionals. No és l’independentisme català el que és violent, el violent és l’Estat espanyol, un Estat que genera violència en benefici propi per encolomar-la a la dissidència i poder-li posar les manilles. Recordem, en aquest sentit, la transcripció que feia el diari Público d’un vídeo en què es veu uns infiltrats en la cruïlla dels carrers Pau Claris i València abatent les tanques policials i dient tot seguit: Ya está, ya hemos tirado la valla y ahora se va a liar” / “Ahora ya podemos hablar castellano, ya no hay problema” / “Y destaparse; yo me destapo.

I aleshores què? Aleshores cal que l’independentisme aïlli els infiltrats, cal que no admeti individus amb la cara tapada o amb caputxa en les concentracions, cal que no es deixi enganyar per les estelades o els símbols independentistes que puguin dur, cal que els esbronqui i que filmi les seves respostes i les situacions que s’esdevinguin. L’Estat no desemmascarà mai els seus infiltrats i mercenaris, és l’independentisme qui ho ha de fer per mostrar la maniobra al món. L’independentisme català, precisament perquè és pacífic i no té res a amagar, com es va veure en les cinc Marxes procedents d’arreu del país que van confluir a Barcelona, es manifesta a cara descoberta. Només els covards s’amaguen, només l’Estat espanyol actua d’amagat. I és que l’Estat espanyol, amb el Partit Socialista i Pedro Sánchez al capdavant, tenen molt, moltíssim a amagar.

 

Comentaris (14)
Jordi Romaguera i Cubedo Fa 3 mesos
Salutacions Víctor Alexandre. El teu magnífic article el resumiré amb ena frase. "El mundo se divide entre espanyoles e infieles". Davant d´això què voleu anar a pactar, a dialogar, a convenir, etc. No perdem més el temps. O som lliures o som esclaus. Tan sols la independència ens normalitzarà.
Narcís ( si ja ni se n'amaguen o ' aporellos ' o ' déjenme actuar ' o bestieses de tot ordre a dojo .. contra Catalunya tot s'hi val ! ) Fa 3 mesos
Quina mentida hi ha que faci no recolzar aquest text ? Cap ! PD : violència fora mida és el tractament rebut per Catalunya del 77 ençà, políticament, mediàtica, econòmica i moral ! violència fora mida és tenir un referèndum per acceptar o no el ribotat de les cortes veïnes i .. dur-s'ho inconstitucionalment a tribunal (in) constitucional ! violència fora mida és mentir, enganyar, falsejar i fúmer fal·làcies contra Catalunya per a amagar ser arrossegada per veí botxí !
Claravalls Fa 3 mesos
Chapeau Víctor. Bestial article,felicitsts.Ets únic com els hi treus la bilis als fatxes de ppsoecsvox.La clavés i això dol molt a la ultradreta espanyola.A més a més tots els món sap i l'història ho corrobora els únics violents, terroristes i assassíns son els espanyols.. causants de mil.lions i mil.lions de morts escampats per tot el món.Un genocidi mai vist...i ,no et fot, ni tant sols han demanat perdó sinó que se s'entén orgullosissim de aquesta matança humana.Són violents p
federalista Fa 3 mesos
aquest pobre avi ja ha perdut la xaveta, pobre fanatic, no home no eren extraterrestres infiltratas zeta reticulians pagats pel govern galactic, federacio de planetes units, per desestabilitzar el gran govern dels condadets catalans del pallasso xenofob quim xistorra, conegut a la galaxia sencera per la seua ineptitut inoperancia i fanatisme, per aixo quan es quitaven les pasamuntanyes es veuen els grissos cabezons de metre vint amb les mans llargues i els ulls almendrats, com els de roswell, i
Observador Fa 3 mesos
Doncs tens tota la raó. A més, els diners per pagar aquests mercenaris surten també de les nostres butxaques. L'estat espanyol ha perdut (si és que mai n'havia tingut) l'últim bri d'ètica que li quedava, demostrant que l'analogia del maltractador, tot i que amb les limitacions que té qualsevol analogia) cada cop li escau millor. "O mía o de la tumba fría". Així es podria resumir l'actitud del poder espanyol en vers Catalunya, abans la voldran destruir que deixar que s'expressi com és
el teu Fa 3 mesos
"Escòcia no és ni ha estat mai Anglaterra" ... pero Escocia sí es parte de UK ... veo que falta intelecto para poder comparar ;)
Excelente Víctor Fa 3 mesos
Ahora a dormir. Después de que el laxante haya hecho su trabajo toca dormir. Otros tiran su basura en la calle Mallorca de Barcelona. Tranquilo que podrás seguir soñando en catalán con Cataluña milenaria, Países Catalans, Caperucita Roja y Pamela Anderson.
Fat Boy Fa 3 mesos
Vol dir que no es voste qui va amb el lliri a la ma?. Els espanyols estan disposats a tot, a saltar-se les seves lleis, a empresonar persones pacifiques, a assassinar i enterrar en calç viva, a torturar i esguerrar joves, a clavar trets per l`esquena, a estovar velles entre 5 o 6, a bombardejar Barcelona. I aqui ballant sardanes?.
Antifeixista Fa 3 mesos
M'encanta veure com treus de polleguera els feixistes, Víctor. No poden deixar de llegir-te i els encadenes al teclat per dir les parides rabioses que diuen. Encara no han baixat dels arbres. Els micos sí, però ells no.
Vlad Fa 3 mesos
Com sempre responent-te, Víctor.
Vlad Fa 3 mesos
I el teu odi constant i psicòtic, com es menja?
Marc Fa 3 mesos
Doncs segons com em sembla una temeritat mostrar la cara tenint en compte tot el que està passant. Et poden encolomar el què els hi sembli. Siguem intel·ligents.
Pobre hombre Fa 3 mesos
Es retorcido, el puñetero. Un día le da algo escribiendo estos artículos. Cataluña es la región del noreste de España. Hace frontera con Francia.
Roc SMS Fa 3 mesos
I Is-pain és un dogma religios . Quin argument se pot oposar a un país, que no ha funcionat mai, se descontitueixi i se separen les antigues nacions per a fer entitats nacionals que siguen eficaces
"Pel que fa als aldarulls d’aquests darrers dies a Barcelona, diguem-ho clar, tenen l’Estat espanyol al darrere. " Fa 3 mesos
"La immensa majoria dels manifestants que cremen contenidors i apedreguen la policia eren nens de vuit o deu anys l'any 2010, quan el Tribunal Constitucional va enfonsar aquell Estatut dissortat. De petits, han anat a moltes manifestacions de colors, han vist als seus pares i avis pagar la quota de l'ANC o Òmnium i han crescut sentint a parlar d'un projecte de país que sempre estava igual de lluny. "Etc, etc. Repase el artículo de ayer del Sr Cot, Sr Alexandre. Quien paga, manda.
Aniol Fa 3 mesos
Exelent article