Paraules que obliguen

"Les paraules de Montilla es poden interpretar com un canvi d'estratègia que posa en primer terme la defensa de la primacia de la legitimitat de la representació política i de la voluntat popular per sobre de qualsevol altre"

El president Montilla ha recordat al Tribunal Constitucional (TC) que ha de tenir present que l'Estatut és un pacte entre Catalunya i Espanya. Davant la sentència del TC sobre els recursos presentats contra l'Estatut, i que segons algunes fonts és imminent, les paraules de Montilla es poden interpretar com un canvi d'estratègia que posa en primer terme la defensa de la primacia de la legitimitat de la representació política i de la voluntat popular per sobre de qualsevol altre. Si fos així, seria un gran pas.

Podria passar que només fos un intent de pressionar als magistrats del TC per condicionar la seva posició i el sentit final del seu vot en les deliberacions d'última hora. Si fos així, i això quedés en evidència, seria un descrèdit per ell i per la seva condició. Les paraules de Montilla l'obliguen a posar tot el que calgui – tot - en la defensa de Catalunya que, no ens enganyem, és el subjecte que cal defensar.

 
 

Comentaris