Per una pancarta

"Torra haurà perdut l’escó i deixarà de ser president per haver penjat una pancarta solidària amb la llibertat d’opinió i contra la repressió política"

Tot el terrabastall produït aquesta setmana, al Parlament i a la política catalana en general, té el seu origen en una pancarta. La que va fer penjar, a l’edifici on hi ha la seu del govern de Catalunya, el president de la Generalitat. I que hi va ser, diguem-ho així, 48 hores més del compte. L’excés horari va ser percebut com a fora de la llei per la Junta Electoral Central (JEC) atès que considerava que el contingut del rètol no era neutral i, doncs, que era il·legal, al seu entendre. N’era tant, d’il·legal, que va anar estirant el fil fins aconseguir el que es proposava: que el president quedés desposseït de la condició de  parlamentari que li havia donat, a les urnes, el poble de Catalunya. I així ho ha acatat la mesa del Parlament i el seu president i s’ha arribat a l’exotisme que un funcionari de la cambra -el secretari general- és qui, finalment, ha executat formalment el criteri de la JEC. A partir d’aquí, sidral al parc de la Ciutadella, comportaments parafeixistes dels diputats d’un grup, crisi de govern, legislatura ferida de mort i increment del desconcert entre la ciutadania.

 

Si tornem, per uns moments, a la pancarta, podríem començar dient que, de fet, la pancarta no concretava a quins presos polítics ni a quins exiliats de quin país o estat es referia. Tant podia ser als de Turquia, com als de Nicaragua, com als de la Xina, Rússia o algun altre lloc. Però, en cap cas, Espanya no es podia donar per al·ludida, si fem cas al discurs oficial, polític, judicial i mediàtic segons el qual, en aquest estat europeu, no hi ha ni presos polítics ni exiliats per motius polítics. Si així és i s’ho creuen -no ens deuen pas estar mentint, oi?-, com és que van ordenar la retirada de la pancarta? És que estan en contra de la solidaritat internacionalista de Catalunya amb els presos i exiliats polítics d’arreu del món? O és que, potser, Espanya ja no subscriu els pactes i acords internacionals sobre drets humans bàsics i llibertats democràtiques fonamentals?

 

Em demano què hauria passat si, posem per cas, en comptes de “llibertat presos polítics i exiliats”, a la pancarta hi hagués posat “lluitem contra la violència de gènere”, “reaccionem davant el canvi climàtic” o bé “per una educació pública i de qualitat”. És a dir, un missatge també polític, però que no té res a veure amb la integritat territorial de l’esta espanyol. La JEC, en aquest cas, hauria actuat amb la mateixa diligència i idèntic fervor patriòtic? La resposta ja la sap tothom.

 

Hi ha, encara, un detall no menor: al final resultarà que el president Torra haurà perdut l’escó i deixarà de ser president per haver penjat una pancarta solidària amb la llibertat d’opinió i contra la repressió política, precisament, a l’edifici que és la seu del govern que presideix. En certa manera, doncs, mentre duri el seu mandat, a casa seva. I, per  cert, quina és la resposta del seu govern, quina la reacció dels membres de l’executiu per ell nomenats?

 

 

Em costava d’explicar-ho, dies enrere, a uns amics de Heildelberg, sorpresos del poc nivell d’autonomia política que té Catalunya, a l’hora de la veritat, si resulta que el seu president no pot ni penjar una pancarta a casa seva... Aquest és el moll de l’os de la qüestió: a Espanya no cal que el poder executiu doni ordres al poder judicial, o a qualsevol òrgan administratiu, perquè, de fet, és del tot innecessari. Tots els estaments de l’estat, tots, tenen com a únic objectiu el manteniment de la integritat territorial, allò que ells en diuen la unitat d’Espanya. I aquesta missió redemptora, aquesta croada patriòtica, la duen a terme sense esperar indicacions de ningú, tant se val si es tracta d’un jutge, un general o un bisbe de la conferència episcopal espanyola. I així anar fent...

 

Comentaris (7)
sempre rebel Fa 17 dies
bla bla bla bla, podeu mirar-ho del dret, del revés, de dalt, de costat, i sempre us queixareu de les clavagueres d'aquesta Ecspañistán que ens trinxa, però només hi ha un motiu per al que fan tot aixó: L'ECONÒMIC (no pas la santa unitat hi la santa prostitución. DINERS hòstia DINERS és l'únic que volen per seguir subsistint i fent el paripé a Europa. I per aixó faràn "el que calgui" per no deixar-nos marxar.... només hi ha un camí....
I no serà Fa 17 dies
Per que els partits sou uns cagats i abans de complir am el mandat de les urnes preferiu acotar el cap i aprofitar la repressió per fer-vos la traveta irresponsablement?
Santo Job Fa 17 dies
Massa infantil avui Carod. Dir que la inhabilitació es per una pancarta és una insuportable i naïf reducció de la qüestió. Torra no ha estat inhabilitat, Torra s´ha suïcidat politicament, ha fet d´una questió menor una causa per la seva inhabilitació, només la seva infinita malaptesa és la responsable del desgavell institucional català.
enterrador Fa 18 dies
pancarta, un lazo, flores amarillas, una alfombra con algún color amarillo.... da igual , la orden venia de muy arriba , y el inventarse o amañar "pruebas" tiene un nombre y el dictar sentencias sabiendo que son incorrectas también , pero en fin es " Marca España ".
Doctor Strangelove Fa 18 dies
La lògica de l'heroi de Perpinyà és la mateixa que la d'un nen de P3. No sé com coi s'ho fan per triar gent tan mediocre. Començant pel batxiller Puigcercós i acabant per en Gandhi Gras. En fi, i encara n'hi ha que diuen que el país de les oportunitats és USA! Doc.
Narcís ( . . . . . i què dir-ne de milers de milions d'euros plomats, lleis esborrades i ' publicitat anticatalana ' a dojo ' ) Fa 19 dies
És obvi que la prevaricació clama al cel .. verament qui hauria de ser jutjada és tota aquesta caterva mantenida/ agraïda a moma excepcional de sa progenitura estatal ! PD : què més cal dir d'un estat que fum el que fum amb una llei orgànica com l'estatut .. amb l'incompliment d'allò signat o inversions .. amb estomacades a tort i a dret pel sol fet d'opinar .. amb pressions a empreses perquè se'n vagin de ca nostra .. . . . .
un tipo que vive en Tabarnia Fa 19 dies
i si l,hi preguntessis al teu amic Torrent? o potser ja no es feu?