'Ouija': Terror de baix impacte

"Si bé entre els seus trucs més tòpics compta amb algun que encara funciona, la gran majoria ja han saturat la retina de l'espectador en massa ocasions"

La productora responsable dels remakes de La matança de Texas o Divendres 13, ens ofereix -sota la direcció del debutant Stiles White- un nou producte de terror juvenil, que construït amb un baix pressupost, sembla enfocat a un públic poc habituat a espantar-se al cinema: si bé entre els seus trucs més tòpics compta amb algun que encara funciona, la gran majoria ja han saturat la retina de l'espectador en massa ocasions.

Com indica el seu específic títol, Ouija està construïda al voltant del popular tauler, però també de la promoció de l'empresa que actualment compta amb la seva lucrativa patent. Queda clar als crèdits, on fent-nos passar del món sobrenatural al del màrqueting més agressiu en un instant, els misteris associats a l'artefacte es difuminen per convertir-lo en... un possible regal de nadal?

La història segueix a un grup d'adolescents que, curiosament despresos constantment -de dia i de nit- de qualsevol companyia adulta, es comencen a reunir (sempre en els espais més desolats i foscos possibles) per a comunicar-se amb una amiga que ha mort recentment i en estranyes circumstàncies. Però, en obrir un canal amb el més enllà, despertaran forces ocultes que els conduiran a través d'una terrorífica experiència. Terrorífica experiència per ells -els personatges- perquè per l'espectador, exceptuant el puntual impacte d'alguna imatge inquietant, l'únic efecte de Ouija serà trobar-se, estranyat, fent-se la pregunta de si, realment, un tauler per comunicar-se amb els esperits pot ser un bon regal de nadal. Perquè el més terrorífic de Ouija (a banda de la pobresa dels seus diàlegs i de la poca profunditat dels seus personatges) és, bàsicament, que no fa por.

Ouija
EUA, 2014
Direcció: Stiles White
Guió: Stiles White i Juliet Snowden
Actors: Olivia Cooke, Daren Kagasof, Douglas Smith, Bianca Santos, Ana Coto, Shelley Hennig
Durada: 89 minuts

 
 

Comentaris