Ostatges i malfactors

"Qualsevol tipus de defensa jurídica i tècnica que puguin fer els advocats de Sànchez, Cuixart, Junqueras i Forn està destinada a la inutilitat i la irrellevància"

"Molt més recorregut no hi ha per intentar l'excarceració perquè la voluntat de mantenir-los allà com a ostatges queda molt palesa". Són paraules de Laura Masvidal, la dona del conseller Joaquim Forn. Després de més de tres mesos a la presó d'Estremera i d'haver demanat la seva posada en llibertat renunciant fins i tot a l'acta de diputat, Forn i la seva família han entès que ja no hi ha res a fer en aquest Estat. De fet, Masvidal insisteix en el concepte d'ostatges: "Tant Forn com els altres líders polítics entre reixes han entès que són ostatges i que la seva causa és del tot política", sentencia.

 

Així les coses, només existeix la possiblitat d'una defensa (i un judici) polític. Qualsevol tipus de defensa jurídica i tècnica que puguin fer els advocats de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Joaquim Forn està destinada a la inutilitat i la irrellevància. És aquest el punt en què ens trobem, i cal ser-ne conscients. La dona de Forn ja ho té clar: "Pot ser que els tinguin com a ostatges fins que algú consideri que a fora ja no hi ha ningú que pensi com ells i que no es puguin generar mobilitzacions". 

 

 

És segurament això el que busca l'Estat: fer por, intimidar tot un poble que només té com a defensa la legitimitat de les urnes. Té raó Laura Masvidal, Forn té la dignitat de les conviccions i els seus captors la força de la immoralitat.

 

Comentaris