Olé Virginia y Michigan!

"El viatge de Rajoy a Washington evidencia que l'Estat comença a actuar en funció d'unes urnes que, efectivament, estaran a disposició dels ciutadans"

Les elits madrilenyes enviaran Mariano Rajoy a Washington, a finals de setembre, per demanar suport a Donald Trump. Intenten un cop d'efecte, si pot ser amb intervenció del president espanyol a les Nacions Unides, que intimidi les institucions catalanes, que en aquell moment estaran immerses en els darrers preparatius del referèndum de l'U d'Octubre. És evident que un viatge en aquestes dates implica que l'Estat comença a actuar en funció d'unes urnes que, efectivament, estaran a disposició dels ciutadans. I qui mana? Doncs els americans. I si Mister Marshall no ve, ja hi va Pepe Isbert.

 

Madrid és conscient que la premsa internacional fa temps que equipara les raons dels governs català i espanyol, sense jerarquitzar-les. I que, en general, aquests mateixos mitjans qüestionen l'immobilisme de Rajoy i els interessos que representa, una actitud molt difícilment explicable quan es refereix a un conflicte polític d'aquesta magnitud. Poc a poc, les raons dels catalans han anat guanyant terreny, en detriment de la versió oficial, un relat confús de bojos i delinqüents totalment indigerible per a un públic adult.

 

 

Per això Rajoy ja no busca suport genèric a la integritat territorial, sinó que, explícitament, li ratifiquin des de l'exterior el no a tot, la negativa radical a negociar res amb els catalans. I aquesta demanda és, justament, el que fa arrufar el nas a Europa i Occident, que fa massa anys que veuen les imatges d'unes mobilitzacions, massives i permanents al llarg del temps. Per això la pròxima Diada serà la més estratègica de totes.

 

Comentaris