Normalitat només per a Albiol, Iceta i Arrimadas

"Comença la campanya electoral amb el candidat d'ERC -la llista guanyadora a totes les enquestes- empresonat i la número dos, Marta Rovira, assetjada per tota mena d'informes policials"

Malgrat la propaganda del bloc monàrquic, la decisió de mantenir tancats a la presó Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart denota que hi ha una voluntat clara dels poders de l'Estat d'excloure l'independentisme de la normalitat que pregonen. Comença la campanya electoral amb el candidat d'ERC -la llista guanyadora a totes les enquestes- empresonat i la número dos, Marta Rovira, assetjada per tota mena d'informes policials filtrats als mitjans de Madrid. La Llista del President té Carles Puigdemont a l'exili i el segon, Jordi Sànchez, a la presó. Les entitats socials, ANC i Òmnium Cultural també continuaran espapçades indefinidament.

 

Es mantenen oberts almenys quatre procediments judicials diferents i hi ha una pressió econòmica asfixiant en forma de multes confiscatòries i fiances desproporcionades. Ja comencen a desfilar pels jutjats els primers mestres i bombers i la Junta Electoral Central es permet el luxe d'interferir fins i tot en el llenguatge periodístic que han de fer servir els professionals dels mitjans públics catalans.

 

 

A l'altra banda, els candidats unionistes tenen tot el suport de l'Estat, que els envia protecció policial extra, i una onada propagandística massiva dels mitjans de comunicació de Madrid i rodalia, que poden utilitzar el llenguatge que els sembli convenient, siguin públics o privats, amb aquelles tertúlies i articles que competeixen per menystenir i insultar els partits independentistes i qualsevol que els voti. Normalitat? A por ellos!

 

Comentaris