El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘No molestar’: Exageracions inversemblants
  • CA

Un melòman i apassionat del jazz troba, a un mercadet, un disc de vinil exclusiu que havia estat cercant durant molts anys.

Entusiasmat, l’únic que desitja és disposar d’una hora de calma per a poder gaudir de la seva nova i valuosa adquisició; però satisfer el seu senzill anhel es convertirà en una missió impossible.

El veterà i eficaç cineasta francès Patrice Leconte (Monsieur Hire, El marit de la perruquera, La chica del puente) dirigeix amb elegància aquesta senzilla i entretinguda comèdia que, salpebrada amb tocs de vodevil, transpira constantment la seva evident base teatral: doncs Une heure de tranquilité (en el seu títol original) sorgeix a partir de l’obra homònima de l’escriptor i dramaturg Florian Zeller, que també ha participat en el guió de l’adaptació cinematogràfica que ens ocupa.

Christian Clavier, actor especialista en el gènere de la comèdia i a qui recentment vam poder veure a Déu meu, però què t’hem fet?, protagonitza la peça. I és ell, Clavier, però sobretot el bon equip d’actors que l’acompanyen, els que sustenten i donen sentit a No molestar. Perquè, malgrat la infinitat de situacions potencialment còmiques que alberga la trama, sovint l’excessiva exageració de les mateixes les condueix fins a la inversemblança.

Una pel·lícula lleugera i de fàcil digestió que, tot i cercar en el caos el seu gran aliat per provocar el riure, no aconsegueix, des d’un guió massa descuidat, la suficient proximitat i empatia amb l’espectador per a fer-ho possible.

Títol original: Une heure de tranquilité (França, 2014)
Direcció: Patrice Leconte.
Guió: Patrice Leconte, basat en l’obra de Florian Zeller.
Intèrprets: Christian Clavier, Carole Bouquet, Rossy De Palma, Stéphane De Groodt, Valérie Bonneton.
Durada: 79 minuts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa