No en tenim ni idea

"El públic és tan meravellós que et sorprèn i t'educa. Només hem de parar l'orella"

Fa prop de dos anys vaig engegar un projecte a la productora Minoria Absoluta que va canviar radicalment la meva percepció sobre l'entreteniment, la tele, internet i els prejudicis sobre els gustos de la gent. Era un ignorant, abans, perquè pensava que sabia què volien veure els espectadors. Ara sóc més sensat perquè he entès aquella ignorància. Fa dos anys, Minoria Absoluta no produïa contingut audiovisual per a internet. La productora feia tele (amb molt èxit) però la xarxa era un univers impenetrable. Juntament amb el productor executiu, David Felani, (o gràcies a la seva empenta) vam fabricar una plataforma pensada només per a la xarxa. Vam fitxar creadors joves i vam començar a llençar un producte diferent del que acostumava a fer la companyia.

 

De tota l'aventura d'aquests mesos intensos em quedo amb una gran troballa. Un descobriment. Una epifania que m'ha fet veure la meva feina (i el món) des d'un prisma diferent. Habitualment quan fas tele i reps projectes, pilots, proves, idees... algú et fa la pregunta màgica. "T'agrada?". És cert que habitualment respons sense plantejar-te la profunditat de la qüestió. Dius sí, no, una mica... però, en realitat, la pregunta i la resposta són una exhibició de prepotència. D'aquella mena d'arrogància que ens fa pensar que sabem perfectament què val la pena i què no. M'hi he trobat tantes vegades que al final vaig acabar pensant que sí. Que és cert. Que el gust personal és la mesura de la qualitat de les coses. Aquesta experiència a internet (arrencant i dirigint el canal enminoria.com) m'ha fet entendre que el públic és imprevisible, sorprenent i fascinant. Que no sabem què vol ni com ho vol. Que res està bé o malament perquè tot està bé i malament per a uns i altres. He après que escoltar la gent té premi i que és molt més interessant que jutjar-la.

 

 

L'última sorpresa d'aquesta aventura és el reality Real PAWN GANG sobre una banda de trap en català. La sèrie (dirigida per la Nerea Marfil) és una animalada fora de tota lògica. Una banda coneguda només per adolescents, sense narració clàssica ni guió, mal sonoritzada i amb una sola càmera. Una aberració que ningú compraria i que, malgrat tot això, ja és el major èxit del web enminoria.com, amb més de 60.000 visualitzacions. No sé res. Accepto que no sé res. I m'agrada fer coses per intuïció i aventura. El públic és tan meravellós que et sorprèn i t'educa. Només hem de parar l'orella.

 

Comentaris