El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘Nightcrawler’: La rendibilitat de la desgràcia
  • CA

Cada nit, quan la foscor s’apodera de les carreteres i autopistes de Los Angeles, comencen a circular a tota velocitat els nightcrawlers, professionals de la misèria aliena que, connectats constantment a un escànner d’emissores de policia, apareixen com mosques en escenaris d’incendis, crims i altres tragèdies.

Són la versió televisiva dels paparazzis que, cercant la imatge més crua i explícita, saben que els seus honoraris creixen amb l’audiència. I l’audiència –aterrada i morbosa a parts iguals– cerca justament això: tragèdia.

Aquest és el submón que descobreix un jove ambiciós i molt desemparat que, habituat a malviure a través de petits robatoris i desesperat per convertir-se en membre honorífic de la “societat de l’èxit”, decideix creuar qualsevol límit per obtenir les imatges més escabroses. A la seva pell, un excepcional Jake Gyllenhaal (Jarhead, Brokeback Mountain) imprimeix un poderós ritme dramàtic a la frenètica cursa contra els escrúpols del seu personatge, acompanyat d’un brillant elenc d’actors que ha comptat amb la col·laboració d’algunes estrelles televisives dels informatius de Los Angeles.

Amb una excel·lent factura tècnica i un guió tan sòlid com satíric, l’impecable debut en la direcció del guionista Dan Gilroy (The Bourne Legacy, Freejack) fascina i aterra.

Nightcrawler

USA, 2014
Direcció i guió: Dan Gilroy
Actors: Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Riz Ahmed, Bill Paxton, Kiff VandenHeuvel
Durada: 113 minuts 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa