Cal oblidar els vells clixés del passat i els estereotips passats de moda que se’ns han atribuït, així com les llegendes sobre Espanya“, ha dit el rei espanyol al fòrum de Davos. “L’1 d’Octubre és un dia sobre el qual haurem de girar full i oblidar-lo“, diu Enric Millo, el delegat del govern espanyol a Catalunya. Oblidar. Sempre oblidar. La legitimitat de l’actual règim espanyol es basa en el silenci sobre el seu origen, en la impunitat dels criminals que el van pactar, en el mig metre de terra que hi ha sobre els morts de 114.000 famílies, assassinats sense dret a làpida. Una violència antiga, però vigent. Per això Felip de Borbó i Enric Millo demanen esborrar de les retines de tothom -catalans inclosos- que, a Espanya, la brutalitat és una forma de fer política.

 

En aquest sistema, la Guàrdia Civil es permet acampar, durant un dia sencer, en una entitat honorable com Òmnium Cultural. I és gràcies a aquest autoritarisme que tots els poders de l’Estat treballen en connexió permanent per evitar que es traslladi al ple del Parlament el resultat de les eleccions que ells mateixos havien convocat el 21 de desembre. A Puigdemont l’amenacen amb la presó des del Tribunal Suprem fins a l’últim quillo que vol fer-se famós dient-li Puigdemierda. I amb arguments jurídics de la mateixa consistència.

 

Però aquesta vegada no hi haurà oblit en què tornar a fonamentar el règim de sempre. La majoria d’aquesta societat recorda i recordarà les responsabilitats de les persones que els han negat els drets polítics i la integritat física. Per això la República Catalana és una idea irreversible.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa