Muse a 4K

"Per tardes de llargues sobretaules i migdiades al sofà de cases alienes, regaleu-vos Muse"

Els Muse van fer un experiment semblant als Led Zeppelin. El passat novembre van treure a la venda el seu tercer directe a Estadi. Aquest cop res de Wembley: l'Estadi Olímpic de Roma. Suposo que perquè Bellamy va passar-se més de set anys vivint a Itàlia. Un anglès fill del guitarrista dels 60's Tornados, vivint a Moltrasio, prop del llac Como. Una xicota que va conèixer fent copes l'any 2000 a un bar de Milà. Set anys i després de prometre's, Bellamy explicava que - en el millor moment de la seva carrera musical- la seva vida personal feia un gir. Ella el deixava, se separen, i mesos després i sense perdre el temps, comença a sortir amb l'actriu americana Kate Hudson. Així que el directe a Roma ja s'entén. I va ser posat a la venda mentre més de 20 sales a ciutats de tot el món el van projectar. Una mica, potser, inspirats amb el model-Led Zep reunion de 2013.

 
 
Muse tenen una extensa carrera. I si comparem els primers discos - Showbiz: amb Sunburn, Cave, Unintanded - amb el The 2nd Law, podem fer poca cosa més que beure per oblidar. La composició del darrer disc es justeta, com ja vam dir: gens innovadora, avorrida i pensada per satisfer nou públic. I no pas fidelitzar aquell que fa anys que els segueix.

Però per sort, encara que la trajectòria de la banda desil·lusioni a molts, el directe  fa bona la pitjor pastelada. Muse va aterrar a Roma amb un sistema de gravació de pel·lícula. Literalment. 61 mil persones gravades amb definició de Sony's PMW-F55 CineAlta 4K. Així que per tardes de llargues sobretaules i migdiades al sofà de cases alienes, regaleu-vos Muse. Bellamy continua sent un dels millors guitarristes del segle XXI.
 

 

-1

 

Comentaris