El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mortadelo, Filemón i les urnes
  • CA

Escorcolls a impremtes. 100.000 cartells requisats. Notificacions a mitjans de comunicació. Més de 700 alcaldes investigats. I, tot i així, ni un pas enrere. Al contrari. Ara s’hi afegit també Barcelona, i l’alcaldessa de la capital catalana ha decidit col·laborar amb el referèndum de l’1 d’octubre -la foto al costat de Cs, PSC i PP era políticament insostenible per als comuns-. Ara ja se sap quina és la -gran- estratègia de l’Estat: fer por, intimidar. Perquè fer política és una opció que, ni tan sols a aquestes alçades, se’ls hi ha passat pel cap.

 

I el que ens queda per veure en aquests 15 dies fins arribar a l’1-O! Però ja resulta difícil de creure que aquest Estat que es creu totpoderós efectivament ho sigui. Aquest dissabte més de 700 alcaldes han deixat clar que no s’arronsen, com ja ho han fet molts ciutadans davant la Guàrdia Civil amb els famosos “On estan les paperetes? Les paperetes on estan?” o “Passi-ho bé!” 

 

Ha arribat un moment que l’Estat i la Guàrdia Civil fan exactament la mateixa por que Mortadelo i Filemón. I, la veritat, si des d’avui i fins a l’1 d’octubre la policia espanyola i tots els serveis d’intel·ligència espanyols no són capaços de trobar les urnes, es que Mortadelo i Filemón no són només personatges de còmic. Estan entre nosaltres. Més motius encara per cantar alt i clar: Passi-ho bé!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa