El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Montilla i el dret a decidir
  • CA

“Ni ho sóc [independentista] ara ni votaria afirmativament a un hipotètic referèndum en què es plantegés aquesta qüestió”
José Montilla, president del govern de la Generalitat.

No sabem si votarà ‘no’, en blanc o –el més probable- evitarà acostar-se a les urnes quan sigui convocat, el pròxim dia 25 d’abril, a pronunciar-se en la consulta popular per la independència organitzada a Sant Just Desvern, on viu.

José Montilla és contrari a la independència de Catalunya. Va trobar oportú recordar-ho públicament divendres passat justament a la capital d’Espanya –potser li deu semblar que en castellà aquestes coses sonen millor-. Allà va dir: “Ni ho sóc [independentista] ara ni, al contrari del que afirma el líder del principal partit de l’oposició, votaria afirmativament a un hipotètic referèndum en què es plantegés aquesta qüestió”. Suposo que el públic assistent a la conferència organitzada per l’Abc devien agrair-li la cortesia, que inclou la inevitable referència a CiU que els socialistes catalans mai no s’obliden de fer.

Sobre el dret a decidir dels catalans, sobre l’autodeterminació, Montilla no en va dir res. Mai no en diu res. I em penso que aquest és un punt fonamental, del tot determinant. ¿Considera el president que els catalans han de poder triar el seu futur, però, tanmateix, ell és partidari de no deslligar-nos d’Espanya, o considera que Catalunya no el té aquest dret? Com escrivia a dalt, sospito –tan de bo m’equivoqui- que –malgrat que es defineix com a catalanista- el nostre president no anirà a dipositar el seu vot amb motiu de la consulta, el que és una manera com una altra de respondre a la pregunta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa