Ens han parlat de la pluja fina, de la democràcia participativa i, fins i tot, han creat un departament de participació ciutadana. Sempre han estat molt de la participació ells. Això sí: només d’aquella participació que es limita a les floritures, els petonets i les abraçades. Ara: quan aquesta és contrària a la doctrina governamental es converteix, directament, en una participació crítica i destructiva. Són així ells. Quan tens El Periódico, El País, El Público, la Com, Catalunya Ràdio o Tv3 –per citar-ne només alguns exemples- predicant les benaurances tripartites sona estrany i violent que de cop algú aixequi el ditet o, simplement, no et rigui les gràcies. Tots aquells que no combreguin amb la doctrina tripartita seran etiquetats d’heretges, dretans, reaccionaris o, fins i tot, de col•laboracionistes de l’establishment.

El passat dimecres, per exemple, el vicepresident del govern, Josep Lluís Carod-Rovira, va anar a l’altar de Can Cuní –una de les moltes tribunes de les que disposa el Govern- per adoctrinar els feligresos i criminalitzar els descreguts.

El sermó del vicepresident, cenyint-se a la Setmana Santa, va tractar de penitències. Evidentment –no cal ni dir-ho- de penitències alienes. Primer va culpar als mitjans de comunicació de manca de complicitat cap al “tarannà i l’obra de l’actual Govern”. No va especificar, però, si es referia a El Periódico, El País o El Público. Però, vaja, és evident que aquests mitjans van en contra del Govern. La segona crítica la va dirigir directament cap al ramat. Bé, cap a una part del ramat: les ovelles negres que, segons apunten les enquestes, cada cop són més. Carod va sentenciar: “hi ha hagut una part de la societat que mai va acceptar com a normal i natural el canvi polític que es va produir a Catalunya el 2003 i això té la seva expressió mediàtica”. Un cop més, el vicepresident, tampoc va especificar. Suposem que parlava del poc suport que han rebut per part de Tv3, la Com o Catalunya Ràdio. És que tan sols és necessari repassar algun dels seus informatius per comprovar la bilis antitripartita que desprenen.

Però, vaja, com tot bon pastor, el vicepresident, sap que les ovelles que no es controlen acaben escollint camins equivocats. És per això que el Tripartit –un govern amant de la participació i a la democràcia- s’ha vist obligat a treure el fuet i, al més pur estil berlusconià, han dictat un decret llei que se salta les normes aprovades pel Parlament per nomenar el nou director de la CCMA.

Els membres del Triparit saben que la premsa (i la població en general) sovint no es prou madura per afrontar segons quines decisions. I, tot i que la democràcia és una bona eina per construir una societat, de vegades pot ser que no acabi de funcionar com és d’esperar. Per aquest motiu –i no per altres coses- el govern tripartit s’ha vist obligat a dictar un decret que se salta els mecanismes que va fixar el propi Parlament i sacrifica tot aquell discurs de la independència i la pluralitat de la CCMA. En fi, tot sigui pel bé del ramat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa