“El rechazo a la sentencia expresa una nueva mayoría”
Joan Ridao, portaveu d’ERC al Congrés

Animat, l’altre dia Joan Ridao comunicava a Zapatero que “el rechazo a la sentencia expresa una nueva mayoría que ha visto cuestionada su razón de ser, que tiene heridos sus sentimientos”. Ho deia al Congrés de Diputats solemnement, pronunciant la frase en un to a mig camí entre la revelació i l’amenaça.

Faria bé el de Rubí, quan tingui un momentet, de preguntar-se com és que quan, no Catalunya en bloc, però sí molt bona part el catalanisme s’ha sobiranitzat, està transitant cap a posicions més decidides, ERC no constitueix una oferta política atractiva i ni tan sols és vista com una formació seriosa.

Faria bé de preguntar-se com és que quan el soberanisme (i dins ell, l’independentisme) efectivament s’estén, abastant les classes mitges i mitges-altes, èlits intel•lectuals i petits i mitjans empresaris, ERC, el partit oficial de l’independentisme, es desploma en les enquestes.

Faria bé de preguntar-se, finalment, com és que la “nueva mayoría” gira l’esquena, passa d’ERC més del que seria imaginable. Fa molt que Esquerra s’ha especialitzat a vendre pomes –s’hi ha dedicat fins en èpoques que la poma no era una menja apreciada o fins i tot resultava mal vista- i quan es dispara finalment la demanda de pomes, quan la gent realment vol assaborir pomes, prefereix anar-les a cercar a establiments competidors, sigui una botiga més petita o en un súper on també s’hi comercialitzen altres coses.

Potser seria lògic, vaja no ho sé, però potser seria lògic deduir que algunes coses molt grosses han fet malament Ridao i els seus companys d’ERC, que han comés uns quants errors gegants. O potser Ridao es pensa que la culpa és de la gent, de la botiga petita, del súper i de la poma, però en absolut d’ERC?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa