Milions de culpables

"Com més s'entesta el govern espanyol en intentar individualitzar el problema, més responen col·lectivament els dirigents polítics sobiranistes"

El Govern. I ara el Parlament. La setmana passada era el portaveu del Govern, Jordi Turull, qui assegurava que, en tot allò que tingués a veure amb el referèndum la responsabilitat seria de tot el Govern. Que no hi hauria un sol responsable, sinó tots i cadascun dels membres que conformen el nou Executiu de Carles Puigdemont. I aquest divendres ha estat el Parlament: els 71 diputats independentistes han signat col·lectivament la llei del referèndum.

 

L'estratègia de l'Estat passa des del començament per intentar individualitzar el problema. En un primer moment el govern espanyol insistia en la idea que es tractava d'una dèria del llavors president de la Generalitat, Artur Mas. Tant és així, que ara Mas està inhabilitat. El mateix es va intentar amb Joana Ortega i Irene Rigau. I amb Francesc Homs. El resultat: tots estan a dia d'avui apartats de la primera línia política -excepte Rigau, que es manté com a diputada al Parlament, tot i que sense cap càrrec al Govern. I? De ben poc els ha servit aquesta estratègia, pel seu objectiu: el d'aturar el procés i, per suposat, el referèndum de l'1-O.

 

 

Com més s'entesta el govern espanyol en intentar individualitzar el problema, més responen col·lectivament els dirigents polítics sobiranistes. I aquesta manera de fer no deixa de ser la constatació que el moviment sobiranista ve de la base de la ciutadania, que ja des del primer moment es mou seguint aquests paràmetres. No hi ha govern, ni Tribunal Constitucional, ni tan sols Tribunal de Comptes, capaç d'aturar persones disposades a anar juntes fins el final. I ja s'està demostrant. 

 

Comentaris