El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘Mi otro yo’: Coixet abandona el seu univers
  • CA
Després de la poètica, arriscada i molt personal Ayer no termina nunca (2013), la cineasta catalana Isabel Coixet (Mi vida sin mi, La vida secreta de les paraules), muta completament de pell per fer la seva primera incursió en el thriller psicològic
 
Una proposta prometedora (l’autora ja ha demostrat posseir una rica i densa mirada cap als tortuosos terrenys de la psique humana) si no fos perquè ve marcada pels tòpics més comuns del cinema de terror més comercial i convencional.   
 
Adaptació per a la gran pantalla de la novel·la homònima i dirigida a un públic adolescent de l’escriptora d’origen escocès Cathy MacPhail, Mi otro yo ens endinsa en l’inquietant tema del Doppelgänger o  doble fantasmagòric d’una persona viva. En aquesta ocasió, la vida d’una adolescent (interpretada per la britànica Sophie Turner, coneguda pel seu paper de Sansa Stark a la sèrie televisiva Juego de Tronos)  dóna un enorme gir quan comença a patir la persecució d’una doble idèntica a ella que intenta robar-li la identitat, i la vida.
 
Malgrat les potents possibilitats que ofereix a priori la història (tant a nivell de guió, com interpretatiu i estètic), a Mi otro yo li  falta originalitat, intriga i li sobren clixés. I, tot i que s’entreveuen de tant en tant algunes espurnes de l’univers de Coixet, hi  ha poques traces de la seva potent i sensible autoria, situant-nos davant la que podria ser l’obra més convencional de tota la seva filmografia. Esperem que ben aviat, la cineasta catalana reprengui el camí.
 
Mi otro yo 
Títol original: Another me
Regne Unit-Espanya, 2014. 
Direcció: Isabel Coixet.
Guió: Isabel Coixet (basat en la novel·la de Cathy MacPhail). 
Actors: Sophie Turner, Rhys Ifans, Claire Forlani, Gregg Sulkin. Leonor Watling, Jonathan Rhys Meyers, Geraldine Chaplin.
Durada: 86 minuts

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa