Mentre el portaveu del govern espanyol advertia que a Catalunya hi podia haver violència, Carles Puigdemont, Andrea Levy i Alicia Sánchez Camacho feien un cafè al Parlament.

 

Mentre la fiscalia amenaçava als ajuntaments, 600 alcaldes oferien els locals dels seus municipis perquè es pugui votar.

 

Mentre el Tribunal Constitucional advertia els particulars, 23.000 persones s’apuntaven com a voluntaris pel dia de la votació.

 

Mentre la Guàrdia Civil entrava a la impremta de Constantí, milers de butlletes en format PDF es repartien arreu del món pels catalans residents a l’estranger.

 

Mentre la justícia es querellava contra cinc membres de la Mesa del Parlament i els quinze del Govern, més de 36.000 persones s’autoinculpaven a joconvoco.cat

 

Mentre el Tribunal de Comptes reclamava a Mas, Ortega, Rigau, Homs i set exalts càrrecs els costos del 9N, la caixa de solidaritat recaptava 800.000 euros en 72 hores.

 

Mentre amb un informe apòcrif s’intenta desprestigiar els Mossos, amb una ordre fiscal se’ls ordena que aturin el referèndum.

 

Mentre el consell de ministres es plantejava aplicar l’article 155 de suspensió de l’autonomia, el DOGC aprovava la llei que ja la suspèn en sentit invers.

 

Mentre s’assegura que l’independentisme va a la baixa, els inscrits a la manifestació de la Diada superen la convocatòria de l’any passat.

 

Mentre els diputats de C’s, PSC, PP i CSQEP denunciaven que a Catalunya no es té respecte per les minories, l’any judicial espanyol estrenava curs assegurant que primer hi ha la unitat d’Espanya i després l’Estat de dret.

 

Mentre Junts pel sí i la CUP han aprovat conjuntament les lleis del referèndum i de la transitorietat, el PSC, CSQEP i el PP rebutjaven donar suport a la moció de censura plantejada per Ciutadans.

 

Mentre Soraya Sáenz de Santamaría deia que mai havia passat tanta vergonya democràtica pel debat al Parlament, el Banc d’Espanya admetia que dóna per perduts 40.000 milions d’euros del rescat als bancs.

 

Mentre els del Sí fan campanya perquè els del No també votin, els del No fan campanya perquè no votin ni els del Sí ni els del No.

 

I finalment: mentre llegies aquest article (uns 2 minuts estimats de temps de lectura), 37.000 euros marxaven de Catalunya cap a les arques de l’Estat i mai més tornaran segons dades reconegudes pel ministeri d’Hisenda. Des d’avui i fins l’1 d’octubre seran 600 milions d’euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa