Els Mengele espanyols a la sanitat catalana

"Constatem tot plegats que no hi ha pietat tampoc per a les catalanes discapacitades si sospiten que no volen ser espanyoles"

Divuit de setembre, CAP de les Corts de Barcelona. Una dona hi porta la seva filla discapacitada de vint-i-sis anys per fer-hi una visita al servei d’urgències. Les rep una metgessa i la mare demana a la noia que expliqui exactament els símptomes del seu malestar. La noia només sap parlar l’idioma de casa seva: el català. La metgessa és espanyola i afirma que ella no sap català, i que la visita només es pot fer en llengua castellana. La mare acaba fent de traductora entre la seva filla i la ja autodeclarada colonitzadora llicenciada en medicina.

La perversa doctora “rojigualda” se sap guanyadora, però no en té prou. Vol humiliar i fer mal. Li recepta una medicació que la mare, coneixedora de tots els matisos de la malaltia amb la qual porta més d’un quart de segle lluitant, considera massa forta i sap que no li convé. La resposta de la facultativa és despectiva: “pues que se quede en casa i se tome una manzanilla”. No vol, la mare, ni crear i ni generar cap situació de tensió amb la seva noia al davant. Sap que no és bo per a la seva salut. Llavors, la dona i mare catalana s’ha de menjar la ràbia i la vexació patides.  

Amb tot, després del desagradable incident, la família presenta una queixa al mateix CAP i envia els detalls de l’incident a diversos mitjans de comunicació. No hi ha cap resposta per part de ningú fins que Plataforma per la Llengua, quinze dies després, concretament el dijous 3 d’octubre, ho difon. És quan salta la notícia als mitjans de comunicació i colpeix a bona part de l’opinió pública donada la situació de vulnerabilitat de la noia afectada. Constatem tot plegats que no hi ha pietat tampoc per a les catalanes discapacitades si sospiten que no volen ser espanyoles. El conegut “a por ellos!” també es practica amb bata blanca contra els més indefensos. Ara Espanya no només ens envia policia i guàrdia civil, també ens envia doctors Mengele.  

El mateix dia que escolto les paraules de la mare afectada per la ràdio, decideixo anunciar al meu conte de twitter que aniré el dilluns següent al CAP de les Corts a demanar explicacions. Qui vulgui acompanyar-me, afegeixo, serà benvingut. Una colla de catalans vénen amb mi i ens rep el director del CAP. La trobada es tensa. El responsable del centre afirma que ja s’han posat en contacte amb la família per aclarir l’incident, però que la versió que ells creuen és la de la metgessa espanyola i que allà no s’ha discriminat a ningú. És més, afirma que la doctora entén el català. El corporativisme vergonyant per sobre de la vulnerabilitat i la salut d’una noia catalana discapacitada. Si l’acusació de discriminació hagués estat per ser raons de raça o religió (llegiu sobretot musulmana), a hores d’ara hi hauria una investigació oficial oberta i tots els partits catalans s’haurien manifestat en contra.

 

Aquella mateixa tarda em telefona la mare de la noia després que jo hagi publicat a Twitter el resum de la reunió al CAP. Està afectada i enrabiada perquè em diu que el director menteix. Ningú s’ha posat en contacte amb la família, afirma. Continua dient-me que com pot ser que si la metgessa entenia el català, ella havia presentat una queixa i havia explicat l’incident en mitjans de comunicació. Era una mentidera?, es preguntava angoixada. Havent de cuidar una criatura discapacitada durant vint-i-sis anys, afegeix, té ànims i ganes per generar fake news?

M’he preocupat de portar personalment aquest cas davant la consellera de salut, Alba Vergés. N’és sabedora de tots els detalls. Ara, el primer que ha de fer, és anar a veure a aquesta mare per donar-li totes les explicacions necessàries i presentar-li les excuses pertinents. Després, iniciar una investigació exhaustiva que hauria de cloure (si els fets són els que tots sospitem) amb l’expulsió immediata de la sanitat catalana d’aquest perill públic amb bata blanca que visita pacients a les Corts.

Si la consellera opta per la política de l’estruç, caldrà exigir-li la seva immediata dimissió. No podem tenir al capdavant de la nostra sanitat a qui encobreix als que els importa un rave la vida de catalans. Consellera, esperem les seves notícies.

 

Comentaris (56)
Cobarde Fa 4 mesos
Podías haber ido sólo pero ERES UN COBARDE sin cojones que sólo busca notoriedad. En Cataluña se hablan 2 lenguas: el Español y el catalán, ambas cooficiales hasta nuestra muerte y más allá !
Gràcies sr. Spot. La consellera menteix Fa 4 mesos
Al sistema sanitari català hi ha molts professionals que ni parlen ni volen parlar català. I ningú a la Generalitat fa res per evitar-ho i defensar el nostres drets. La consellera menteix. No són casos aïllats. Només cal mirar en quina llengua estan fets els historials clínics majoritariament.
Penerecto Fa 4 mesos
SUBNORMAL
Cesc Fa 4 mesos
Els dos son oficials... Aixi que cadascu parli com li roti. Morireu españols.... I ho sabeu
Ramon Fa 4 mesos
En realitat, que exigeixin el puto castellà o que s'acarnissin amb qui manté el català no és el més greu perquè aquest plus de cabronada el deu fer una minoria. L'autènticament greu és que el parlin, perquè el català normal i corrent ja cedeix. I això era el que calia corregir, redreçar, normalitzar.
Ramon Fa 4 mesos
La millor resposta a la miserable consellera d'ERC serà fer una llista de "casos aïllats". Anb tots els metges que atenen pacients catalans en castellà, seran més illes que les que té Grècia. Que no diuen els espanyols que xal complir les lleis?
Ramon Fa 4 mesos
ERC té el santíssim morro de dir que "la independència ara no toca", just quan ha fet fotre el país sencer pel penya-segat perquè trobava que sí, que tocava la independència. Tant, tocava, tant a prop, ho teníem, que per no entorpir-ho van renegar fins i tot de la normalització del català. I ara què, miserables?
Ramon Fa 4 mesos
Qui parla d'independentisme, Pere? Per defensar, exigir, que el metge atengui en català a Catalunya no cal ser independentista. N'hi ha prou amb no ser un fill de puta. És quelcom de mínims. A banda de legal, per cert. I no, no, la consellera d'ERC menteix. Ni de conya són casos aîllats.
Cavall Fort Fa 4 mesos
Gràcies Sr. Espot
Pere Fa 4 mesos
Us equivoqueu molt fent aquests espectacles al CAP. No tot s'hi val. Si s'ha de fer una denúncia, es fa, però fer aquest escarni públic no. Per coses com aquesta l'independentisme comença a perdre adeptes. Vosaltres mateixos.
Cristian Fa 4 mesos
Los ñordos llevais 10 años diciendo que el independentismo se desinfla :D
DESCOBERT! Fa 4 mesos
Santiago Espot es un agent del CNI a sou d'Espanya. Els seus moviments son de manual, va a fotre crits a un ambulatori agafant gent del MIC, ultradreta feixista infiltrada. Sap que donará mala imatge al independentisme, per aixo ho fa, es falsa bandera. Xarnegos conversos a sou de l'enemic, no entreu al joc, des l'independentisme s'ha de marginar cosas tan brutes i lletges com el MIC, i els agents dobles com S. Espot.
Ramon Fa 4 mesos
A Catalunya el pacient català ha de ser atès en català. I punt. Per subscriure quelcom tan bàsic no cal ser independentista, ni tan sols nacionalista. N'hi ha prou amb no ser un fill de puta.
Ramon Fa 4 mesos
La consellera, Rufian, ERC en definitiva està del mateix costat nacional, identitari i lingüístic que el franquisme.
federalista Fa 4 mesos
home cot publica'm el que pense d'aquest pobre home nazi feixista identitari, al que no vota ni la seua mare, la pobre no en te la culpa de tindre a aquest engendro, en fi aquest pobre imbecil, que sempre que es presenta treu o escons o 0m concejals en fi ell i els que som com ell son 4 i el del tambor catala es clar pero aquestos nazionalismes feixismos identitaris son perillosos, la historia ens demostra que en temps de crisi es poden propagar i si de 4 i el tambor pasen a ser mes aleshores c
No Adoctrinado Fa 4 mesos
Creo que necesitais un buen psiquiátrico , de verdad solo se me ocurre que estais enfermos el odio que teneis es adoctrinatorio, me dais mucha preocupacion enserio.
David Puig Altisent Fa 4 mesos
Hola, soc en David Puig, el fatxa de merda que ha escrit El Ejército Catalán. El MIC es feien dir Escamots d'Ordre i van estar implicats en coses molt lletges. Si l'haguessis llegit no voldríes ni tocarlos amb un pal, troç de quoniam. Perqué penses que el MIC son uns apestats en l'independentisme? El que fas t'explotará als morros.
federalista Fa 4 mesos
jajajaajaj el fanatic espot a qui no vota ni la seua p mare, i els del MIC 4 i el del tambor el tambor es la identitat jajaja es podrien ajuntar amb el front nacional catala mai , aques pobre pallasso ha tret res on s'ha presentat em sembla que no li vota ni la familia, res de que preocuparse son 4 aixo si molt fanatics i molt feixistes pero quatre, jajaj i el del tambor, catala es clar jajajajajaj.
Vanesa Fa 4 mesos
Alba Vergés, què faràs amb això?
EspanyolsFoteuElCamp Fa 4 mesos
Només cal veure la pluja de comentaris en Espanyol de la Colònia Espanyola i altres Ocupants. I aquesta web no els filtra pas. Com hom pot exigir als metges estrangers de parlar català si fins i tot aquesta web accepta la llengua dels Ocupants i Colons ? Boicot total i permanent a tot el que put a Espanyol: llengua la primera.
Enric Fa 4 mesos
Doctor Menguele? De veritat? Però vostè sap què va fer aquest monstre? Em sembla que tot no s’hi val a l’hora d’insultar
ganxó Fa 4 mesos
Company: Una cosa és insultar que, si vols no fa cap mal,i l'altre és l'actitud i resposta de la Mengele. Estem parlant de metges (Jurament hipo...) i pacientes (persones). Aquesta metge és el dimoni. Posaria la ma al foc que un català no ho faria mai això i no vui dir que siguem uns sants
image/svg+xml