Mediocritat i poder

"Quan la política és imprevisible, el desastre és imminent"

No som gaires, més aviat poquets, els que estem advertint des de fa temps que el problema fonamental de l’independentisme és la mediocritat política, caracterològica i intel.lectual dels seus dirigents. Els politòlegs, periodistes o opinadors que aporta cada partit a les tertúlies, s’entretenen (i ens entrenen) en analitzar i descriure l’actualitat política sense anar a l’arrel de la qüestió. Parlen de polítiques repressives, sentències judicials o equilibris parlamentaris perquè així queda camuflat l’ínfim nivell dels nostres representants. Tot té un aire de discussió futbolística on només es parla de l’àrbitre, de l’entrenador o del públic, però mai d’uns jugadors que no saben ni xutar.

Ara bé, des d’aquest dilluns, voldria creure que seran menys els que pensin que parlar d’aquestes coses significa posar bastons a les rodes. L’espectacle parlamentari protagonitzat pels dos socis de govern (deixant de banda els Latin Kings de C’s) i els seus escolanets de la CUP, va deixar a una majoria d’independentistes totalment dessolats. Van assistir en directe a l’exercici de mesquinesa més magnífic de la història del Parlament de Catalunya. Veure el president de la Generalitat demanant clemència cap a la seva mateixa persona al president de la Cambra, quan tots dos formen part del mateix govern, és  l’exemple de degradació personal i política més magnífic de tots els membres dels partits suposadament independentistes. Tots ells són artífexs, protagonistes o còmplices d’aquesta ignomínia. Els haurien de processar per això, i no per desobediència.

Després de tot plegat, unes noves eleccions comencen a albirar-se. Seria el més normal després de veure el que hem vist. Però la política catalana es mou més en clau de la quantitat de gent d’aquell partit, o d’aquell altre, que pot perdre el sou oficial per un mal resultat electoral que no pas per criteris de decència i dignitat institucional o nacional. Quan la política és imprevisible, el desastre és imminent. Donar el poder a aquesta colla de barruts ineptes és com regalar un Kalàixnikov a un nen de sis anys.

En el cas que siguem cridats a les urnes, amb quin discurs es presentaran? Naturalment, les seves penques són infinites i tornaran a prometre tot allò que sempre han incomplert. Com que s’han encarregat de fomentar l’infantilisme polític entre la nostra gent, hi haurà encara molts compatriotes bonifacis que picaran l’ham. Sobretot, confiaran que TV3 els faci la feina. 

 

Però hi ha veus que comencen a advertir que no tots els catalans són tan babaus i despistats com ells voldrien. I la possibilitat que en les següents eleccions catalanes sorgeixi alguna sorpresa en forma d’opció desacomplexadament patriòtica i disposada a jugar fort contra Espanya, ja no sembla tan llunyana. Per això, veureu com d’aquí poc els camàlics periodístics i mediàtics del règim del 80, començaran a advertir dels perills que suposen tots aquells que gosin dir les coses pel seu nom i que mai han estat al servei de la menjadora autonòmica. Seran (serem) qualificats de populistes, salvapàtries  o tocacampanes. Als que així ens han qualificat mantes vegades, sabem molt bé el que s’amaga darrere d’aquest fet: la por de perdre els beneficis que genera mantenir la mentida. En realitat, el millor programa polític que hom pot presentar avui  a Catalunya és senzill: dir la veritat i provocar respecte als enemics de la Nació. Qui el vol defensar i compartir?

 

Comentaris (16)
La cup també hi es pels sous Fa 18 dies
els que volien fer quelcom de profit ja els han fet plegar. Primaries? algún altre partit? Si es vota Transició es te transició, s’ha de donar una soterrada al partits de sempre, aveure si reben el misatge. Ja estàn amortizats.
Miquel Fa 18 dies
Como Torrent, nuestros políticos actúan "a medias", o "con tibieza", o "no cumplen" o "nos traicionan", pensando quizás, que así se salvaran de la maldad y venganza ñola, -débiles, cobardes e ingenuos-. Si no están a la altura que se aparten, suficiente mal nos han hecho. La mesa de ERC es como el Concierto Económico de A. Mas (tiempo perdido).
Miquel Fa 18 dies
Tenemos unos politicos que prefieren: "ser perseguidos en una autonomia ñola, antes que libres en una Republica Catalana". Asi de patetico, asi de real.
Ramon Fa 18 dies
A mi ja fa temps que em volta el cap la idea que, més que una formació transversal i ja pensant en el mitjà termini, allò que ens convindria és la formació ex-novo de dos partits polítics nacionalistes i també independentistes, un de dretes, l'altre d'esquerres, que es reconeguin mútuament i discuteixin ses diferències tal com ho fan les esquerres i les dretes de les democràcies.
Jordi Fa 18 dies
Si desde 1714 estem ocupats militar i civilment, rés del que us penseu català ho és, ni partits ni entitats ni mitjans treballen per la independència, sinó que treballen per impedir-la. No ho veieu q desde les consultes d'Arenys (fetes pel poble) els polítics i ANC s'han posat davant per frenar-ho? Esperem q Directe 68 es presenti
LSO Fa 18 dies
Pues espero nueva gente con ganas de plantarle cara al esado Ñ, los tres partidos ¿indepes? están caducados, no pienso votar a ninguno de ellos, sería regreso al pasado, tampoco me engaña ya ni Rac1, ni tv3, sus tertulianos son penosos, siempre los mismos y de un tiempo para aquí girando la tortilla hacia tertulianos ambiguos y unionistas, que se vayan al infierno todos estos bocazas, no me interesa nada de lo que dicen.
Santo Job Fa 18 dies
Aqui ja ha existit Solidaritat, la CUP, Front Republicà, Primàries...i què? Qui els ha votat? Ningú. Perquè? Donçs perque els catalans sempre hem estat, i som, bons espanyols. Homes i dones conservadors i de tradició cristiana i humanista, és a dir, el que molts anomeneu "de dretes". És així nois i noies, els catalans som majoritàriament gent d´ordre i tenim més por del vostre desordre que d´allò que anomeneu "feixisme". Això és el que veritablement és la vostra republica nois
adolf Fa 18 dies
Te raó el sr. Espot,al any 2009 als militants de Reagrupament ens deien somiatruites,radicals,descerebrats...,avui els mateixos estan a la presó per defensar el mateix.Eleccions pera que?,perque ens governi la mateixa mediocritat i sense assumir sacrificis,a Catalunya hi ha centenars de persones que per les seves circumstàncies especials estan disposats a qualsevol sacrifici i son aquests els que ens tenen que representar.
Ja esta en marxa una operacio contra vosaltres Fa 18 dies
igual q va fer Mas contra Si, aquests lliuraran abans la xene als feixistes-galeros-voxerus q a uns patriotes amb possibilitats reals d'aconseguirr la indep. Son botiflers disfressats de dements amb legions de fanatics i aquests no raonen.
Jordi (Català i Suís) Fa 18 dies
La mediocritat de les elits catalanes correspon a la mediocritat dels Catalans. Mediocritat és menysprear llur pròpia llengua com ho fan els Catalans des de fa anys i panys. No parlo del mesellisme de parlar Espanyol a CAT. Parlo de la repugnant llengua parlada per la majoria. Una degeneració de llengua infectada pels espanyolismes. Deia en Garolera que el jovent d'ara no l'entén quan parla català.
Ramon Fa 18 dies
Homer Simpson va i li compra a la Marge una bola de bitlles pel seu aniversari. El molt barrut ho fa pensant en acabar fent-la servir ell. Però la Marge s'ho pren bé i diu que, certament, ella no ha jugat mai a bitlles però ja n'aprendrà. Llavors el Homer s'acaba de retratar i li ho vol treure del cap: "Però si no podràs, si no t'agrada!". Qui diu Homer, Marge i bola de bitlles, diu ERC, Convergència i independència.
Ramon Fa 18 dies
Una opció millor que Junts per Catalunya, per descomptat que és teòricament imaginable. I no només teòricament: de fet n'hi ha més d'una. El problema és que difícilment arribarien a tenir representació parlamentària i ara com ara només podrien contribuir involuntàriament a fer que quedés en primer lloc ERC tal com ho vol Espanya.
el partit a de ser neutre, i on cap tarat com el Junk es pogui envoltar de llepaculs vividors infantils Fa 18 dies
erc i jxcat son makinaria IMPRESCINDIBLE espanyola i per tant si voleu la indep. ja sabeu q no heu de fer. El vot no de jxcat al del gal es pura comedia d'uns resentits innecessaris. Tot esta dat i beneit de fa temps, ara molts tornaran a l'antiga cyu i aquests al narinan narinan narinan. Del Torra molts podien pensar, calla q ara treura un repoker d'asos i els fotra, pero realement es un puto indigent politic o pallasso de fum per distreure. Ni anc ni cup ni res, al final els donaran la xene a
Ramon Fa 18 dies
La CUP és una opció espantosa. Per manta raons. Recorda que Espanya va celebrar que cresqués a costa de Junts pel SÍ.
Seguiré votant CUP , l opció menys dolenta. Fa 19 dies
Per desgràcia veig quasi impossible que un nou partit català tingui cap èxit. Ara em ve al cap el Front Republicà d en Dante Fachin o Primàries a Barcelona. Hi molt pocs mitjans de comunicació catalans i només un canal de tv. I el diari Ara és ERC , per exemple.
Ramon Fa 19 dies
Vujadin Boskov va resumir així llur tàctica quan entrenava "el Madrid dels Garcies": "Jo miro sempre quins són els tres millors jugadors de l'equip rival. Llavors agafo tres dels meus garcies perquè els facin marcatge a l'home. I així em queda un partit entre els seus set pitjors jugadors de camp contra els nostres set millors". Els sociates o sigui Espanya porten fent-ho amb Catalunya des de la nit dels temps.