'Magia a la luz de la luna': Viatge màgic amb Woody Allen

"Explora, des d'una lluminosa comèdia romàntica que voreja el conte de fades, la dicotomia racionalitat-espiritualitat"

Com cada any sobre aquestes dates, arriba una nova creació de l'infatigable cineasta novaiorquès Woody Allen.

Jo confesso, sóc fan gairebé incondicional d'ell i, sobretot, de les seves pel·lícules. En elles sempre hi trobo la seva peculiar, fresca i vital mirada que -enfocada als aspectes més entranyables de la condició humana, als més sòrdids, o a tots dos- sempre imprimeix a la pantalla un ritme d'entusiasme vital que em resulta altament contagiós.

A Magic in the moonlight explora, des d'una lluminosa comèdia romàntica que voreja el conte de fades, la dicotomia racionalitat-espiritualitat. Ella centrarà la batalla interna d'un popularíssim mag anglès que, afeccionat a desemmascarar espiritistes fraudulents, comença a dubtar de les seves arrelades idees quan coneix a una encantadora mèdium.

Sota les capes aparentment més superficials de la comèdia romàntica -acompanyada en aquesta ocasió per la recurrent fascinació d'Allen per la màgia- "Magia a la luz de la luna" no deixa d'alimentar-se de les profunditats filosòfiques constants en la filmografia del cineasta. Els interrogants més essencials sobre l'existència segueixen posant-se sota la taula i són conduits per dos fantàstics actors. A la pell de l'escèptic i racional mag, Colin Firth ("Bridget Jones's Diary", "A Single Man", "The King's Speech") construeix un personatge sòlid i amb molta força. I, com a contrapunt a la seva mirada més pessimista, una deliciosa Emma Stone ("The Help", "Crazy, Stupid, Love") elabora la cara més apassionada i optimista de l'existència.

Des d'uns espectaculars i coloristes paisatges que ens traslladen a la França dels anys vint amb molta bellesa i una elegant estètica, Allen ens condueix amb molt humor, tocs de malencolia, cinisme i grans treballs actorals, a través d'una història que, independentment de qui guanyi la batalla (espiritualitat o racionalitat) transpira, de ben segur, molta màgia.

Magia a la luz de la luna

Títol original: Magic in the moonlight
EUA, 2014
Direcció i guió: Woody Allen
Actors: Colin Firth, Emma Stone, Marcia Gay Harden, Jacki Weaver, Eileen Atkins
Durada: 98 minuts 

 
 

Comentaris