Madrid torna al 'no passaran'

"De debò que Tajani està disposat a acabar amb el nas com Pinotxo per Espanya? Quantes vegades més acceptarà passar vergonya?"

El sistema institucional espanyol s'orienta, lentament, cap al desastre. No hi ha una estratègia clara sobre la taula per reestabilitzar el règim i fins i tot els poders financers i especulatius que manen a Madrid no poden fer altra cosa que esperar a comprovar com cauen els daus del 28 d'abril per veure què s'hi pot fer. La manifestació de Colón ha obert els ulls a les opinions públiques europees sobre la possibilitat real que una majoria radicalitzada -el trifachito, per entendre'ns- incrementi encara més la incertesa al sud d'Europa. Els mitjans internacionals segueixen molt de prop la crisi institucional espanyola, amb especial atenció al judici contra els independentistes. Espanya no sembla tenir solució. Vuit dècades més tard, torna el 'no passaran'.

 

I com que la histèria política és incompatible amb la decència institucional, el nerviosisme de les elits madrilenyes està començant a contaminar les institucions europees. El president de l'Europarlament, Antonio Tajani, va haver de mentir ostensiblement invocant els serveis de seguretat per prohibir un acte amb Carles Puigdemont i Quim Torra. Tot per calmar la cridòria dels eurodiputats del PP, PSOE i C's. Ja ho ha fet una vegada. Però de debò que Tajani està disposat a acabar amb el nas com Pinotxo per Espanya? Quantes vegades més acceptarà passar vergonya?

 

 

El règim és inestable i les enquestes encara l'intranquil·litzen més. De fet, una possibilitat ben real, com ja ha passat moltes vegades, és que l'independentisme català -potser sumat al basc- sigui imprescindible per formar govern a Madrid. Llavors únicament els quedarà el recurs a una gran coalició Casado-Sánchez o repetir les eleccions... En fi, que la unitat estratègica de la part catalana pot ser la falca decisiva que destrossi els fonaments podrits del sistema borbònic.

 

Comentaris