El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Madrid torna a assetjar al president
  • CA

La gestió per part del Govern de la polèmica dels llaços grocs ha estat nefasta. Ningú no acceptaria jugar al gat i la rata quan s’és el ratolí. A més, la posició adoptada pel president Quim Torra és d’aquestes que no acaba d’agradar a ningú: ni als que volen que es treguin els símbols independentistes ni als que volen mantenir-los. I es que realment, davant d’un veto d’aquest tipus les opcions són poques: o s’accepta l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar les pancartes i llaços grocs, o no s’accepta, es mantenen i t’enfrontes a totes les conseqüències.

 

A més, el president de la Generalitat ha donat una excusa perfecta a l’Estat per posar-lo en el seu punt de mira. No és que en necessitin gaires, d’excuses, però tampoc cal posar-ho tot tan fàcil. La JEC ha decidit portar Quim Torra a la Fiscalia acusant-lo -molt probablement- d’un delicte de desobediència, i el president s’enfronta a una possible inhabilitació. L’Estat aprofita qualsevol exhibició d’autogovern que es faci des de les institucions catalanes per carregar-hi i, fins i tot, per decidir qui pot i qui no pot ser president de la Generalitat. 

 

De nou, la presidència de la Generalitat està en mans de l’Estat, que ara haurà de decidir què fa amb Torra. Ja ho va fer amb Carles Puigdemont, després amb Jordi Sànchez i Jordi Turull, i ara torna a amenaçar. Els temps els marca l’Estat i no sembla que hi hagi més estratègia que anar passant les eleccions.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa