Madrid, en apagada informativa

"A la vergonya de les agressions policials i dels abusos judicials s'hi afegeix l'apagada informativa"

En el judici del Tribunal Suprem, la major part dels videos de brutalitat policial, així com dels fets a la manifestació del 20 de setembre de 2017 corresponen a TV3. De fet, aquestes seqüències són una eina fonamental de les defenses, que, al contrari que les acusacions, basen els seus arguments en els fets que realment van concórrer en aquelles circumstàncies, no en el castell reinterpretatiu que s'ha muntat al llarg de la instrucció. En aquest sentit, les imatges de TV3 són una font d'informació imprescindible. 

 

Curiosament, els membres de la sala semblen poc familiaritzats amb aquests videos que a Catalunya estan a la memòria de tothom. Tampoc fa l'efecte que els periodistes de Madrid que segueixen el judici les tinguin gaire presents i, de fet, no les reflecteixen en les seves cròniques. Així les coses, tot indica que l'opinió pública espanyola ha rebut, des del poder mediàtic, una calculada barreja de censura pietosa combinada amb una dosi de recurs retòric a unes suposades fake news que servirien per camuflar les agressions policials de l'U d'Octubre. 

 

 

Això explica i justifica el desinterès de les grans cadenes madrilenyes pel judici. O sigui que a la vergonya de les agressions policials i dels abusos judicials s'hi afegeix l'apagada informativa. Tot el contrari que TV3, que està batent rècords d'audiència i credibilitat gràcies a una informació rigorosa i exhaustiva que s'adreça a una audiència crítica i conscient.

 

Comentaris