Madrid contra tothom

"Ara s'imposa una variant actualitzada del mateix isolament que va rebutjar la Il·lustració francesa, la industrialització britànicva i les revolucions burgeses el segle XIX"

Políticament, Espanya està tornant al seu aïllacionisme tradicional, el que ha caracteritzat la seva història en els últims tres segles. Ara s'imposa una variant actualitzada del mateix isolament que va rebutjar la Il·lustració francesa, la industrialització britànicva i les revolucions burgeses el segle XIX. El mateix impuls aïllacionista que, ja en el XX, va deixar l'Estat espanyol sota dues dictadures retrògrades i eurofòbiques.

 

El fet és que, ben entrat el segle XXI, Madrid torna a rebutjar els mecanismes d'interlocució i negociació característics de qualsevol democràcia madura i, contràriament a això, envesteix una i altra vegada contra les institucions catalanes. I això, sense que els sembli importar ni poc ni gens que les opinions públiques europees i els tribunals que hi operen no tinguin cap mena d'interès en anar empaitant catalans sota acusacions estrafolàries,

 

 

Les elits de Madrid i els seus terminals polítics i mediàtics estan en una subhasta repressiva totalment incomprensible un pam més enllà dels Pirineus. I menys encara quan l'a por ellos s'ha de traduir a arguments jurídics. Continuaran, gas a fons. Són ells. Però no gaire lluny hi ha el precipici històric on s'han enfonsat sempre.

 

Comentaris