'Los Juegos del Hambre: En llamas': La psicopatia del poder: amenaçada

"Tècnicament superior a la seva predecessora, més impactant com a espectacle visual i transpirant moltes més dosis de crítica social"

Panem és una hipotètica societat futura on la psicopatia del poder i les desigualtats socioeconòmiques han assolit nivells terrorífics. La població viu en condicions miserables i paralitzada per la por a un règim criminal. I el gran reality show de l'any retransmet una competició a mort entre vint-i-quatre membres del sector pobre, satisfent les ànsies de control, sang i espectacle de l'esfera benestant. Pobres extremament pobres formen la població majoritària, rics que naden en l'abundància -gràcies a l'abús total del poder i a la dura repressió policial- formen l'abusiva minoria. Aquest escenari no resulta difícil d'imaginar. Ni tampoc el circ mediàtic funcionant com a eina de màrqueting del poder i que converteix ciutadans fins ara anònims en famosos i tràgics titelles. I és precisament aquesta funció de mirall el component més interessant d'una impactant saga que, basada en les novel·les de Suzanne Collins, arriba ara a la seva segona entrega, on els vencedors de la darrera edició dels jocs tornen a casa per comprovar que el seu triomf ha gestat esperança; i que, amb ella, ha nascut un nou esperit: el revolucionari. I el Capitoli, que no ho pot tolerar, organitza una edició especial dels jocs, on lluitaran entre ells els vencedors de les anteriors.

Tècnicament superior a la seva predecessora, més impactant com a espectacle visual i transpirant moltes més dosis de crítica social, "Los juegos del hambre: en llamas" pateix, però, de la pèrdua del director de la seva primera entrega. La personal narrativa de Gary Ross ("Pleasantville") perd sobrietat i economia de recursos amb el traspàs de la direcció a Francis Lawrence ("Soy leyenda"), que tendeix més a la reiteració i al protagonisme dels efectes especials. Però, d'altra banda, aquesta primera seqüela és més visceral i, acompanyada de nou per la natural interpretació de Jennifer Lawrence ("El lado bueno de las cosas"), incideix més en les emocions de l'espectador mentre segueix convidant a la reflexió. Això si, des de la carcassa d'una superproducció d'esperit altament comercial que, per convocar-nos a la seva següent entrega, no resol el desenllaç de l'actual.Los Juegos del Hambre: En llamas
Títol original: The Hunger Games: Catching fire

USA, 2013
Direcció: Francis Lawrence.

Guió: Simon Beaufoy i Michael Arndt (basat en la novel·la de Suzanne Collins)
Intèrprets: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Elizabeth Banks, Philip Seymour Hoffman, Woody Harrelson, Lenny Kravitz, Donald Sutherland, Stanley Tucci.

Durada: 145 minuts
 

 
 

Comentaris